BMW Laserlight: светлина да, но не и в САЩ

Съдържание:

BMW Laserlight: светлина да, но не и в САЩ
BMW Laserlight: светлина да, но не и в САЩ
Anonim
Лазерна светлина BMW
Лазерна светлина BMW

BMW Laserlight е технологията, която скоро може да стъпи на американска земя

BMW Laserlight: отворени за иновации. 50-годишният американски DOT регламент за осветление е готов да бъде обновен.

Това е, което BMW Северна Америка ни каза наскоро, когато ни попитаха защо няма да имаме лазерно осветление като опция за новото BMW Серия 7 G02, когато стартира в САЩ на 24 октомври. Въпреки това има план, който BMW и други автомобилни производители се надяват да доведе до благоприятни резултати.

Защо просто не настоявате за нови разпоредби, регулиращи автомобилните фарове в Съединените щати? Това ще изисква акт на Конгреса и всички знаем колко време може да отнеме. Така че BMW приема различно усещане, като иска от DOT да претълкува правилата с очакването, че трябва да позволи повече осветление благодарение на модерните технологии. Този подход би позволил технологии като лазерно осветление и променливо LED осветление (наскоро представени за новия Mercedes E-Class), които са по-безопасни, по-енергийно ефективни и по-ярки.

Лазерното осветление е важно развитие поради редица причини. В лазерния маяк светлинните лъчи са групирани, за да се постигне интензитет на светлината, който е десет пъти по-голям от конвенционалните светлинни източници като халоген, ксенон или LED. BMW Laserlight има зрително поле до 600 метра, два пъти по-голямо от това на фар с конвенционална светлинна технология.

BMW Laserlight превъзхожда вече високоефективната LED светлинна технология с още 30 процента по отношение на енергийната ефективност, като по този начин осигурява значително по-висок интензитет на светлината и значително намаляване на потреблението на електроенергия.

Лазерните диоди са десет пъти по-малки по размер от конвенционалните диоди, което позволява височината на рефлектора да бъде намалена от 9 cm до по-малко от 3 cm. Това от своя страна създава повече пространство във фара и също така намалява теглото, създавайки нови възможности за дизайн на автомобила.

BMW Laserlight взема кохерентни, монохроматични сини лазерни лъчи и ги трансформира в безвредна бяла светлина. Това се прави чрез използване на специални лещи за насочване на лъчите, излъчвани от три високоефективни лазерни диода, върху флуоресцентно фосфорно вещество вътре в източника на лазерна светлина. Това флуоресцентно вещество превръща лъчите в бяла светлина, все още с много висок интензитет, която за човешкото око изглежда подобна на дневна светлина. След преобразуването на безвредните лазерни лъчи, разсеяната светлина се проектира напред от оптичния модул

Лазерният фар също е оборудван с автоматично регулиране на дълбочината, за да поддържа светлинния лъч на предварително зададено ниво, без значение дали превозното средство е нагоре или надолу, напълно натоварено или ако водачът е единственият пътник.

Оборудването включва LED къси (къси) и дълги (дълги) светлини с LED лазерен модул. В момента опцията е налична (извън Съединените щати) както за BMW i8, така и за BMW Серия 7 G01 и G02 (съответно с къса и дълга база). Очакваме обаче новото поколение на BMW Серия 5 и BMW Серия 3 да получи технологията през следващите няколко години, включително MINI, до 2020 г. Ако видим един от тези автомобили с лазерно осветление в останките на САЩ, това ще бъде всички да се видят.

Препоръчано: