BMW Motorrad състезание: големи успехи на две колела

Съдържание:

BMW Motorrad състезание: големи успехи на две колела
BMW Motorrad състезание: големи успехи на две колела
Anonim
BMW Motorrad
BMW Motorrad

Състезание BMW Motorrad: поредица от успехи в Канада за шампионата Superbike и в Southern 100 на остров Ман

Състезание на BMW Motorrad: Канадският частник Джордан Сзоке продължи победната си серия в канадския шампионат по супербайк (CSBK).

В Едмънтън (Калифорния) той спечели двойна победа със своето BMW S 1000 RR.

С този успех той се катапултира от 25 на пето място в класацията за 2015 BMW Motorrad Race Trophy. В аматьорския клас той печели и в двете състезания с BMW S1000 RR. Емблематичното събитие на остров Ман беше мястото за провеждане на престижното Southern 100 миналата седмица с двама пилоти на BMW в светлината на прожекторите: Гай Мартин (Великобритания) и Майкъл Дънлоп (Великобритания) доминираха в клас 1000cc на своите RR.

Canadian Superbike в Едмънтън, Канада

Джордан Сзоке (Калифорния) направи огромна крачка към своята осма титла в CSBK: Частникът на BMW остана непобеден в третия кръг на 2015 Canadian Superbike Championship (CSBK) в Едмънтън (Калифорния). Този път се проведоха две състезания и Szoke доминира през уикенда със своето BMW S 1000 RR от Mopar Express Lane BMW Superbike Team.

В Superpole той си осигури полпозишън и за двата манша, поставяйки нов рекорд на трасето. След това той спечели и двете състезания с удобно предимство от няколко секунди. Освен това той направи най-бързата обиколка и в двата случая.

Победната серия на Szoke е впечатляваща - той спечели и четирите състезания досега този сезон. С повече от три състезания до края, той увеличи общата си преднина до 77 точки пред най-близкия си съперник. Общо Szoke е събрал 219 точки досега. С успеха си в Едмънтън той също направи огромен скок в класацията за 2015 BMW Motorrad Race Trophy, подобрявайки се от 25-то място до пето. Неговият партньор в BMW Майкъл Леон (CA / Royal Distributing Superbike Team) завърши първото състезание на четвърто място, но се оттегли във второ състезание.

Southern 100 на остров Ман

Антуражът на шосейните състезания се премести на легендарния остров Ман миналата седмица за годишнината от Southern 100 - емблематичното събитие отпразнува своя 60-ти рожден ден тази година.

В състезанията от категория BMW 1000cc, пилотите Гай Мартин (Великобритания) и Майкъл Дънлоп (Великобритания) споделиха победи един с друг, с вълнуващи фенове и разтуптяващи сърца дуели на върха на веригата. В състезанието за старши Мартин спечели победата със своето Tyco BMW S 1000 RR, побеждавайки Dunlop само с 0,092 секунди. Във второто състезание за клас 1000cc, Corlett Trophy, беше ред на Dunlop да заеме най-високото стъпало на подиума. Със своя RR, от състезателния отбор Buildbase BMW Motorrad, той постави нов рекорд на трасето и изпревари лидера Мартин в последните метри. Дънлоп си осигури победата само с 0,087 секунди пред Мартин.

Соло шампионатът отбеляза връхната точка на състезателната седмица и Мартин отпразнува втората си победа в събитието. Това беше първата победа за BMW S 1000 RR в cSolo шампионата. Освен това Мартин изравни рекорда за всички времена на Джоуи Дънлоп, който му позволи да спечели това престижно състезание три пъти подред. Майкъл Дънлоп също се състезаваше за победата още веднъж, но се срина тежко, докато беше на трето място. Той получи тежки натъртвания, но за щастие няма по-сериозни наранявания.

Отборът на Tyco BMW също постигна успех в друго състезание този уикенд: Уилям Дънлоп (Великобритания) спечели големия финал на Walderstown Road Races в Ирландия. Следващото голямо събитие е Гран при на Ълстър, в началото на август, което е част от новото BMW Combined Road Race Challenge (BMW RRC).

Състезание BMW Motorrad
Състезание BMW Motorrad

Препоръчано: