BMW и TOTAL заедно за водородни станции

Съдържание:

BMW и TOTAL заедно за водородни станции
BMW и TOTAL заедно за водородни станции
Anonim
BMW и Total Fuel Cell
BMW и Total Fuel Cell

BMW и TOTAL, заедно за станции за зареждане с водород от Южна Германия до езерото Гарда в Италия. Пътуването никога не е било толкова лесно и толкова с почти нулево въздействие

BMW TOTAL: Благодарение на тях вече е възможно да се управляват автомобили с горивни клетки по цялата пътна мрежа от Южна Германия до езерото Гарда в Италия. Откриването на водородната станция на Detmoldstrasse в Мюнхен завършва южния клъстер на европейския проект HyFIVE, който включва Щутгарт, Мюнхен, Инсбрук и Болсено.„Тази нова форма на базирана на водород мобилност предлага електрическа мобилност на дълги разстояния с нулеви локални емисии на частни и търговски потребители без отстъпки по отношение на комфорта, пространството и времето за зареждане с гориво“, обобщава Матиас Клиц, ръководител на отдела за изследване на силовите агрегати в BMW Group, предимствата на водород

Мултиенергийната бензиностанция TOTAL на Detmoldstrasse бележи важен етап. Това е първата в света обществена станция за зареждане с гориво, където двете помпи доставят водород, използвайки два различни типа технология за зареждане, а именно:

  • 700 бара индустриален стандарт CGH2 технология за съхранение на водород. Тази технология за зареждане на автомобили с водородни горивни клетки вече работи.
  • Технология за съхранение на криокомпресиран водород (CCH2). Тази технология, разработена от BMW Group, осигурява впръскване на водороден газ при ниска температура в автомобила при максимално налягане от 350 бара. В момента е в напреднала разработка и ще бъде в експлоатация за обща употреба само в по-дълъг период от време. CCH2 резервоарите предлагат до 50% повече капацитет за съхранение на водород от тези със 700 бара и могат да поддържат пробег от над 500 километра.

За да проучи и разработи и двата типа системи за съхранение и тяхното интегриране в автомобила, за BMW Group е важно да има и двете системи на разположение за тестване в реалния свят, а не само в лабораторията. Много по-реалистични тестови сценарии могат да бъдат постигнати, ако лабораторните тестове се допълват от тестове в обществена сервизна станция.

Оферта за електрически превозни средства с водородни горивни клетки:

  • Бързо и достъпно зареждане с гориво за по-малко от пет минути - което е приблизително същото време, необходимо за зареждане на конвенционален автомобил с бензин или дизел.
  • Карайте дълги разстояния над 500 километра поради високата енергийна плътност на водорода.
  • Изцяло електрическо, местно шофиране с нулеви емисии.

Тъй като електрическите превозни средства с горивни клетки са особено подходящи за пътуване на дълги разстояния, те са идеалното допълнение към моделите BMW i и бъдещето на Plug-in хибридните модели на BMW, които ще се базират на вече доказаното eDrive технология. Горивната клетка преобразува газообразния водород в резервоара на автомобила в електричество и вода. Тъй като високоволтовата батерия служи само като захранващ буфер, много по-малка и по-лека батерия може да се използва на акумулаторно електрическо превозно средство.

В дългосрочен план водородните горивни клетки ще станат неразделна част от програмата EfficientDynamics на BMW, добавяйки към разнообразието на портфолиото от задвижващи системи на BMW Group. Това портфолио може да бъде гъвкаво, пригодено за различни концепции на превозни средства, нужди на превозни средства, клиенти и законови и регулаторни изисквания на международните автомобилни пазари.

Въпреки това, ключово изискване за успеха на превозните средства с водородни горивни клетки е развитието на инфраструктура за зареждане с водород на съответните автомобилни пазари. На важни ранни пазари за водород, като Япония, Калифорния / САЩ и Европа (особено в Германия, Обединеното кралство и Скандинавия), е реалистично да се предположи, че текущите инфраструктурни инициативи ще доведат до създаването на първоначална инфраструктура за зареждане с водород. около 2020 г. За разлика от Япония, която като остров има малка или никаква нужда да прави отстъпки за трансграничния трафик, Европа е изправена пред много по-взискателни изисквания по отношение на осигуряването на транснационална инфраструктура.

Ето защо BMW Group активно допринася със своя опит като партньор в големи инициативи за разработване и проектиране на водородна инфраструктура, като инициативите H2 Mobility и CEP в Германия, а също и като член, активен в обединението на ЕС рискови водородни горивни клетки. От технологична гледна точка сътрудничеството със силни партньори също има смисъл, за да се ускори развитието. Ето защо BMW Group работи в тясно сътрудничество с TOTAL Германия и Linde Group относно процесите и технологиите за зареждане с гориво.

В дългосрочен план се предприемат стъпки за използване на електролиза от мощност към газ за съхраняване на излишното възобновяемо електричество под формата на водород. Производството на водород от излишната електроенергия би предложило реалистична дългосрочна перспектива за осигуряване на икономически ефективно снабдяване със зелен водород за електрически превозни средства с горивни клетки.

Препоръчано: