BMW i3: DriveNow в разгара си

Съдържание:

BMW i3: DriveNow в разгара си
BMW i3: DriveNow в разгара си
Anonim
bmw i3
bmw i3

BMW i3: влиза изцяло в устойчивия автопарк благодарение на проекта DriveNow в градовете Берлин, Хамбург, Мюнхен и Лондон

BMW i3: новата граница на споделянето на електрически автомобили представлява важен стълб от усилията на BMW Group да помогне за създаването на устойчив модел за градска мобилност, намаляване на обема на трафика и подобряване на качеството на живот в градовете. За да постигне тази цел благодарение на партньорството с градовете, BMW Group създаде център за компетентност в градската мобилност в началото на 2015 г.

Експертната група се срещна и работи с градове и заинтересовани страни за разработване на устойчиви концепции за бъдещето на мобилността в градските райони. Днес тази пресконференция отбелязва официалния старт на дейността на BMW Competence Center.

В същото време 100 BMW i3s вече са достъпни за споделяне под наем на DriveNow за клиенти в Берлин, Хамбург и Мюнхен. В Лондон BMW i3 вече беше добавен към автопарка на DriveNow през май, а други градове в Германия и Европа скоро ще последват примера му.

DriveNow добави повече от 470 000 клиенти по целия свят през последните четири години, включително 430 000 в Германия (120 000 в Берлин). От 2013 г. DriveNow използва 60 електрически превозни средства BMW ActiveE в Мюнхен и Берлин като част от изследователските и WiMobil EPLAN проекти. Те се представиха изключително добре при ежедневна употреба и сега ще бъдат заменени от 40 BMW i3s в Берлин, 30 BMW i3s в Хамбург и 30 BMW i3s в Мюнхен.

„Нашите клиенти се радваха да използват автомобилите BMW ActiveE толкова, колкото и конвенционалните превозни средства в нашия автопарк“, казва Нико Габриел, главен изпълнителен директор на DriveNow.

„Тази инициатива ни позволи да поставим около 3000 души на месец зад волана на изцяло електрическо превозно средство за първи път и по този начин да стимулираме техния ентусиазъм за електрическа мобилност. Въвеждането на BMW i3 в нашия автопарк е логичната следваща стъпка и скоро ще бъде последвана от множество други в Германия, Европа и по света, добавя Габриеле.

Споделянето на електрически автомобили действа като катализатор за електрическа мобилност

Друг ключов елемент за BMW Group е важната роля, която споделянето на електрически автомобили трябва да играе в развитието на електрическата мобилност като цяло в Германия. Превозните средства, участващи в програми за споделяне на електрически автомобили, стимулират използването на точки за зареждане в градовете по по-предсказуем начин. Това прави електрическата мобилност по-видима и по-лесно достъпна за местното население, превръщайки я от нишов бизнес в ежедневна реалност. Бариерите са разбити и това улеснява пътуването в електрическата мобилност.

eCarsharing е важен компонент от концепциите за устойчива градска мобилност

Електрическата мобилност и споделянето на автомобили са два важни елемента за BMW Group, когато става дума за работа с градовете за разработване на революционни концепции за мобилност. Както обяснява д-р Бернхард Блетл, вицепрезидент Сервизи за хора с увреждания в BMW AG: „Настъпи значителна промяна в BMW Group. В съответствие с нашите стратегически цели, ние си поставяме за цел да се утвърдим като водещ доставчик на първокласни продукти и услуги за лична мобилност в световен мащаб. Виждаме промяната на нашите клиенти и обществото като цяло и ги вземаме на борда. Нашата цел е да работим за развитието на по-добро качество на живот в градове с достатъчно пространство за градски живот. Създаден по-рано тази година, Центърът за компетентност в градската мобилност оттогава ни предостави екип от експерти, които работят с градове и свързани субекти за разработване и прилагане на нови концепции за бъдещето на градската мобилност. Според BMW Group мобилността за хората, живеещи в градските райони, може да бъде допълнително подобрена. Това не е противоречие по отношение на подобряването на мобилността и в същото време гарантирането, че градът предлага високо качество на живот за хората, които живеят там."

bmw i3
bmw i3

Препоръчано: