BMW 340i: как си?

Съдържание:

BMW 340i: как си?
BMW 340i: как си?
Anonim
bmw 340i lci
bmw 340i lci

BMW 340i LCI: Как се справя новият мюнхенски седан?

BMW 340i LCI, новият седан от Мюнхен се чака от доста време. С BMW Серия 3 LCI, представена тази година, BMW 340i замени 335i като върха на Серия 3, която не носи значката Motorsport. За 2015 г. BMW 340i е оборудвано с изцяло нов 3,0-литров редови шестцилиндров двигател с турбокомпресор, способен да достави 326 к.с. Вече имахме възможността да анализираме подробно техническите разлики с двигателя N55.

Не само механика, но и естетика благодарение на редизайн на предната и задната част, нови фарове и задни светлини, някои нови интериорни части и най-вече някои компоненти на отдела за окачване, ревизирани.

Скорошни впечатления от шофиране от автомобилни списания съобщават за някои смесени чувства относно най-новото голямо BMW Серия 3.

Първо, както обикновено, двигателят е скъпоценен камък.

От това, което прочетохме, двигателят е плавен и силен, внасяйки отново класа и изтънченост. Както се оказва, двигателят обича да живее между 3000 оборота в минута и червената линия, поставена на 7000 оборота в минута. Освен това прави BMW 340i толкова бързо, колкото M3 E46. Това ни казва колко бърз е един стандартен изпълнителен седан.

Двигателят е съчетан с шестстепенна ръчна трансмисия или осемстепенна автоматична ZF (опция), която е преработена за модела LCI. Смяната на скоростите на последния е, както обикновено, почти перфектна.

Тестерите, които са го прегледали, са пуснали възторжени отзиви за него. Той се съчетава идеално с новия 3,0-литров двигател и дава на BMW 340i плавна, безпроблемна вълна от мощност.

Екстериорът определено е актуализация, но не много инвазивна. Въпреки че обработката на LCI не прави много за екстериора, тя е достатъчна, за да направи Серия 3 по-добра в малки, но големи начини. Нови LED фарове, малко по-различна решетка и нови задни светлини правят BMW Серия 3 малко по-тесен и с по-високо качество.

Въпреки че може би BMW не са направили достатъчно, особено с ожесточената конкуренция от Mercedes-Benz и Jaguar. Интериорът също получава някои актуализации, с нови вложки и по-хубави материали. Нищо драстично или революционно, но хубава еволюция на това, което вече беше красив интериор.

Но сега идва частта, която всички чакат. Управляемост. BMW направи основен ремонт на шасито и окачването, тъй като клиентите на BMW Серия 3 изискваха повече комфорт с по-добро управление, което не е малко. Така BMW реши да даде на клиентите това, което искат. За да направи това, BMW замени точката на закрепване на три рамена на окачването, променяйки ъгъла на конфигурацията на петте звена на задната мултилинка. Това направи възможно рамката да се втвърди малко, позволявайки използването на по-твърди пружини и амортисьори без никакво наказание за комфорта на возене. BMW също оборудва новото BMW Серия 3 с преработена система за електрическо сервоуправление, която има за цел да даде по-добра обратна връзка и също толкова висока реакция.

Цялата тази работа по окачването звучи страхотно, но изглежда, че може да се направи още по-добре. От ревютата, които прочетохме, мнозина се оплакват, че той пружинира твърде много в режим Comfort и твърде твърд в режим Sport и че кормилното управление се чувства твърде леко в режим Comfort, но изкуствено тежко в Sport. Има хора, които твърдят, че това ново BMW 340i е смекчило, както някога е било всяко поколение скок на BMW Серия 3. Всички те обаче тестваха автомобили с опционалните адаптивни амортисьори и променливо съотношение на кормилното управление, така че може би стандартното фиксирано окачване. както и кормилното управление, може да бъде по-добро като перфектно решение. Винаги съм бил привърженик на това да се направи само една настройка на окачването и то правилно, вместо да се налага да прекарвате цялото време от една настройка до друга. Но може би е една единствена мисъл.

Въпреки че, въпреки негативните коментари, новото BMW 340i все още има пъргавината, очаквана от BMW Серия 3. Ъглите на завиване не са характерните за BMW Серия 3: прецизността и управляемостта на първо място изглеждат по-филтрирани. Въпреки това, той все още се справя фантастично и вероятно по-добре от преди LCI. И двигателят го кара да върви като треска. Така че все още е BMW серия 3. Би било интересно да сравним колата с преди LCI, за да видим подобренията.

Така че новото BMW 340i изглежда по-добро в повечето области, но може да се е влошило в други, като настройка на окачването и кормилното управление. Но динамиката на двигателя, трансмисията и шасито изглежда е значително подобрение в сравнение с преди LCI. Може би стандартните неадаптивни амортисьори и непроменливо кормилно управление ще превърнат това BMW 340i в дискретно острие и ще дадат възможност отново да почувствате перфектното BMW Серия 3. Или може би новото 330i с новия си 4-цилиндров компресор може да даде по-доброто усещане от двете, какъв беше 328i в сравнение с 335i. Човек може само да се надява.

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
bmw 340i lci
bmw 340i lci
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: