24 часа от Спа: BMW готово за битка

Съдържание:

24 часа от Спа: BMW готово за битка
24 часа от Спа: BMW готово за битка
Anonim
BMW Z4 GT3 24h от Спа
BMW Z4 GT3 24h от Спа

24 часа спа: всичко готово за баварския дом. Господа, моля: Стартирайте двигателите си

24 часа на Spa-Francorchamps развълнува както феновете, така и шофьорите. Провеждането на 67-ото класическо състезание за издръжливост от 25-26 юли отбелязва специална годишнина за BMW. Беше точно преди 50 години, когато Паскал Икс и Жерар Ланглоа ван Офем постигнаха първата символична победа за BMW в завладяващите 24 часа на Spa-Francorchamps зад волана на BMW 1800TI / SA.

Тазгодишният маратон в Ардените бележи крайъгълен камък за моторния спорт. За първи път пилотът Алесандро Занарди (който е без двата си крака след ужасна катастрофа, бележка на редактора) ще сподели пилотската кабина на BMW Z4 GT3 с други шофьори, които не са с физически увреждания. Занарди ще обедини сили с пилотите на BMW DTM Тимо Глок и Бруно Шпенглер. През последните няколко месеца екип от девет инженери разработи много новаторски технически решения, които да позволят на тримата пилоти да завършат безпроблемно 24-часова дистанция и да им позволят да сменят пилотите възможно най-бързо. Модифицираното BMW Z4 GT3 ще се управлява от ROAL Motorsport.

Общо 11 BMW Z4 GT3s, управлявани от осем различни отбора, ще се състезават в класическото състезание Spa 24h през 2015 г. Пилотите на отделните отбори ще бъдат подкрепени от много фабрични пилоти на BMW. След като BMW Sport Team Trophy Марк VDS завърши втори миналата година, той ще бъде готов да спечели първия си подиум за домашен отбор в Белгия, ръководителят на отбора Бас Лейндерс и неговия антураж са твърдо насочени към крайната победа този път. Те ще бъдат подкрепени от двама пилоти на BMW DTM Аугусто Фарфус и Максим Мартин, както и Лукас Лур и Дирк Вернер, които се състезават за BMW в Обединения шампионат за спортни коли (USCC).

Състезателният екип на Triple Eight ще получи първокласна поддръжка по време на 24 часа на Spa-Francorchamps, с любезното съдействие на Dirk Müller. Другите отбори на BMW, участващи в предизвикателството на „Circuit de Spa-Francorchamps“са BMW Sports Trophy Team Brazil, Team Russia by Barwell, Classic & Modern Racing, Ecurie Ecosse, TDS Racing и Boutsen Ginion.

Препоръчано: