BMW Z4 GT3: две специални ливреи за SPA

Съдържание:

BMW Z4 GT3: две специални ливреи за SPA
BMW Z4 GT3: две специални ливреи за SPA
Anonim
BMW Z4 GT3 SPA
BMW Z4 GT3 SPA

BMW Z4 GT3: в 24 часа на SPA с ливрея в знак на почит към „Мишел Вайлант“и с „Белгийската фондация срещу рака“

BMW Z4 GT3: Два от GT3, които ще се състезават в 24-те часа на Спа-Франкоршамп (Белгия) на 25 и 26 юли, ще се откроят благодарение на изключителните си окраски.

Това е особено вярно за „Отбора на мечтите“BMW Z4 GT3, с Алесандро Занарди (Италия), Тимо Глок (Германия) и Бруно Шпенглер (Калифорния). Той ще има дизайн в анимационен стил, като почит към емблематичната белгийска комикс поредица за пилота „Мишел Вайлан“. В допълнение, дизайнът на едно от трите BMW Z4 GT3, представени от BMW Sports Team Trophy Marc VDS в неговото домашно състезание, ще повиши осведомеността за "Белгийската фондация за борба с рака", благотворителна организация, за която се състезава белгийският отбор.

„Нашият приоритет през цялото състезание е да привлечем вниманието чрез нашия спортен успех и сме уверени, че сме в добра позиция да направим точно това, което целим в 24-те часа на Спа-Франкоршамп“, каза той. BMW Директор на моторните спортове Йенс Марквард.

„Въпреки това, ако имаме възможност да зарадваме феновете със специален дизайн на автомобила, ще се радваме да го направим. Историите на комичния герой „Мишел Вайлан“са добре познати далеч отвъд белгийската граница. Вярвам, че този дизайн е особено подходящ за нашия необикновен проект с Алекс Занарди, Тимо Глок и Бруно Шпенглер. Също така се радвам, че BMW Sport Team Trophy Marc VDS също върши своята роля за добра кауза със своя специален дизайн."

Предният капак на BMW Z4 GT3 ще бъде украсен с портрети на тримата пилоти на BMW Занарди, Глок и Шпенглер, докато надписът „Vrooaaw“е изписан отстрани на автомобила. Следователно колата напомня на измисления състезател "Мишел Вайлан", чиито приключения се радват на голяма база от фенове по целия свят от 1957 г. насам. Лентата се появява във филма "Тинтин" и е в традицията на известния " Тим и Струпи “. Дори и днес новите приключения „Michel Vaillant“са в процес на публикуване.

„Мисля, че има много малко състезатели, които не са чели историите на Мишел Вайлант като млади и след това не са се замислили за мечтите си в кариерата на състезателен пилот“, каза Глок. „Имате нужда от герои, когато сте млади, а „Мишел Вайлан“беше герой“, добави Шпенглер. „Наистина се гордея с тази ливрея.“

Специалното BMW Z4 GT3, принадлежащо към BMW Sport Team Trophy Marc VDS, ще се състезава с ръкавици на шасито. Под мотото „Marc VDS & Friends се надпреварват срещу рака“редица белгийски автомобилни легенди ще заемат своя ред зад волана на автомобила. В действие ще участват Ерик ван де Поле (Белгия), който спечели титлата в DTM с BMW M3 през 1987 г., Жан-Мишел Мартен (Белгия), многократен победител в 24-те часа на Спа-Франкоршамп и баща на пилота на BMW DTM Максим Мартен (Белгия), Марк Дуез (Белгия), друг победител от BMW в 24-те часа на Спа-Франкоршамп, и Паскал Витмер (Белгия), дългогодишен приятел на отбора на Marc VDS Racing. Квартетът няма да участва в цялото състезание, но всяка кола ще има 24-минутна смяна, за да повиши осведомеността за борбата с рака, като в същото време генерира възможно най-много пари от дарения.

„Ние не караме цялото състезание, но искаме да поддържаме експлоатационните разходи на колата възможно най-ниски“, каза шефът на отбора Бас Лейндерс (Белгия). „Това ни позволява да съберем повече пари за Белгийската фондация за борба с рака. В крайна сметка това е целта на този проект."

Освен двата поразително проектирани автомобила, BMW Motorsport се конкурира и с голям контингент от девет други BMW Z4 GT3.

Препоръчано: