BMW и Toyota: суперавтомобилът с 470 к.с

Съдържание:

BMW и Toyota: суперавтомобилът с 470 к.с
BMW и Toyota: суперавтомобилът с 470 к.с
Anonim
bmw z5
bmw z5

BMW и Toyota: заедно за суперавтомобил, който предизвиква Porsche 911

BMW и Toyota: появяват се нови подробности за спортните автомобили, които ще бъдат съвместно разработени от BMW и Toyota. Според списание Motoring, позовавайки се на анонимни източници, двете компании имат за цел да пуснат два спортни автомобила с размерите на Porsche 911 и с приблизително 470 конски сили.

Моделите, според слуховете, могат да бъдат изградени върху алуминиево шаси с добавяне на технологичната характеристика на BMW: използването на подсилени с въглеродни влакна пластмасови панели на каросерията (CFRP, подсилена с въглеродни влакна пластмаса).

Тъй като и двете коли ще използват една и съща архитектура, те ще бъдат сходни по размер и трябва да са малко под 4,5 метра дълги и по-малко от 1,84 метра широки, приблизително със същия размер като Porsche 911, което също означава малко по-големи от настоящия роудстър BMW Z4. Източникът каза още, че дизайнът на автомобила Toyota вече е завършен и хората "ще бъдат изненадани колко красиво изглежда колата."

"Единственото сигурно нещо е, че сега се нуждаем от платформа и за двете компании, която е напълно персонализирана", казва членът на Борда на директорите на BMW, Иън Робъртсън.

“Всъщност машините не трябва да се поставят на едно ниво. Платформата може да генерира две позиционирания на пазара, добави той.

Също така се казва, че BMW ще предостави своя опит в изграждането на компоненти от въглеродни влакна за тази съвместна разработка, подобно на това, което беше направено с BMW i3 и i8, както и с предстоящото BMW Серия 7.

Спортната кола на BMW ще се предлага както с 2,0-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор, така и с 3,0-литров шестцилиндров турбокомпресор. Plug-in хибриден вариант ще се появи по-късно. Toyota също ще използва същия 3,0-литров шестцилиндров и plug-in хибриден вариант, но няма да се предлага с четири цилиндъра.

По отношение на мощността, четирицилиндровото BMW трябва да осигури около 241PS и 350Nm въртящ момент, докато 3.0-литровият турбо-шест ще осигури около 335PS и 450Nm.

Очакваме концептуалните автомобили на съвместния проект да бъдат представени следващата година.

Препоръчано: