BMW i eBike: първият електрически велосипед от BMW i

Съдържание:

BMW i eBike: първият електрически велосипед от BMW i
BMW i eBike: първият електрически велосипед от BMW i
Anonim
BMW и eBike
BMW и eBike

BMW i: патентът за електрически мотор, позициониран на носача, сега влиза в производство във фабриката за електрически велосипеди HNF след серийно развитие в сътрудничество с отдела за научноизследователска и развойна дейност на BMW

BMW i е марка, която превръща визионерските автомобилни концепции, прогресивния дизайн и новото разбиране за качеството, свързано с устойчивостта, своя корпоративна гордост.

Освен това BMW i изпълнява и функцията в рамките на BMW Group на инкубатор за иновации, който далеч надхвърля автомобилите BMW i3 и BMW i8. Патентът за електрически мотор, позициониран на въртящото се рамо, сега влиза в производство във фабриката за е-велосипеди HNF след серийната разработка в сътрудничество с отдела за изследвания и развитие на BMW, поръчана - в първата фаза - от изследователския център на BMW i в контекстен пазар и стартиран в началната фаза на планиране.

Тъй като вече нямаше незабавна употреба за патента поради фокуса на BMW i върху електрически двуколесни превозни средства, той най-накрая беше пуснат за употреба на открито.

Приложението му всъщност вече може да бъде тествано на електрическия велосипед „Heisenberg XF1“, на който малко лого с думите „BMW i Concept“показва престижния произход на този иновативен принцип на работа.

Люлеещото се рамо със задвижващ модул е нов тип технология, приложена към рамката на електронните велосипеди. Обикновено има солидно люлеещо се рамо, оборудвано с двигател, разположен по средата на мотора. Концепцията позволява на трансмисията, която преди това е била здраво закрепена към основната рамка, да се движи свободно, елиминирайки необходимостта от конвенционален обтегач на веригата. Това позволява, за първи път, комбинацията от задно окачване и - издръжлив и необслужваем карбонов колан - на eBikes, което води до изключителни характеристики на задвижване и поддръжка.

Патентът на BMW i за принципа на задвижване с люлеещо се рамо улеснява за първи път интегрирането на среден двигател и свързаните предавки и ремъчно задвижване в иновативен модул на окачването, като по този начин се избягва обтегачът на ремъка

Екипът за разработка на HNF Heisenberg е проектирал много специално своята нова технология за окачване за XF1. Кинематиката е напълно интегрирана в средата на двигателя, който е здраво свързан с шасито. За да се осигури равномерно разстояние на въглеродния ремък с ниска поддръжка, между шпиндела и задната главина, половината от двигателя и задната главина са интегрирани в задвижващата вилка. Ремъкът се движи под напрежение и идеално подравнен между двата диска и зъбчатият ремък е в състояние да прехвърли без усилие дори големи натоварвания, произтичащи от двигателя.

Въз основа на принципа на четириъгълника на артикула с виртуална въртяща се ос около шпиндела, люлеещото се задвижващо рамо на BMW се насочва по такъв начин, че да предотврати точна относителна позиция на шпиндела спрямо рамката на велосипеда. Във връзка с връзката на окачването, тази свързаност на люлеещото се рамо улеснява дългия ход на пружината до 150 mm на задното колело. Една от динамиките, свързани с предимствата на люлеещото се рамо с интегрирано задвижващо устройство, е фактът, че работи без откат от педала. В сравнение с други концепции за задно окачване, които са специално оптимизирани за системи за мускулно задвижване, няма втвърдяване на задното люлеещо се рамо, когато електрическият мотор осигурява висока степен на помощ, като например по време на ускорение, постоянно движение при високи скорости или по хълмове. Окачването може да реагира разумно по всяко време, осигурявайки отлично сцепление и високо сцепление. Тъй като тягата, дадена от човешката сила, е сравнително малка, няма неприятно люлеене при ускорение или внезапно спиране. Дори на изключително неравен терен можете да въртите педалите плавно и ефективно.

От лятото HNF Heisenberg XF1 ще се възползва от следните предимства на люлеещото се рамо, проектирано от BMW i:

  • Среден двигател и равномерно разпределение на натоварването върху осите
  • Колан без нужда от поддръжка с главина без обтегач на веригата
  • Силно здрава рамка
  • Без откат на педала
  • Сцепление и сцепление във всяка ситуация на каране, тъй като няма втвърдяване на задното люлеещо се рамо
  • Възможност за създаване на модулна задвижваща система
  • Свобода в дизайна на основната рамка
Образ
Образ

Препоръчано: