BMW Motorsport: DTM пристига в Австрия

Съдържание:

BMW Motorsport: DTM пристига в Австрия
BMW Motorsport: DTM пристига в Австрия
Anonim
BMW Motorsport
BMW Motorsport

BMW Motorsport, DTM сезонът започва отново от 31 юли до 2 август на пистата Спилберг в Австрия. Искри между BMW M4 DTM и конкурентите

BMW Motorport: след успешния уикенд в Zandvoort (NL), с поредица от 7 позиции, заети в събота и 5 в състезанието в неделя, BMW Motorsport пристига в Spielberg (AT) от 31 юли до 2 август.

“Red Bull Ring” ще бъде домакин на деветото и десетото състезание от сезона на DTM и е мястото за второто от поредицата събития извън Германия.

Екипите на BMW създадоха история на пистата от 4326 км в Щирия през последните две години:

след първо-второ-трето място през 2013 г., в сравнение с миналия сезон те също заеха четвърто място, първото за BMW от 22 години.

Заедно с победителя Марко Витман (Германия), Аугусто Фарфус (Бразилия), Тимо Глок (Германия) и Мартин Томчик (Германия), които ще се състезават за своето 150-то DTM състезание в Спилбърг в събота, помогнаха за натрупването на точки за постигнете този фантастичен успех.

Класиката среща модерното в Спилбърг.

Състезанията се провеждат там от 1969 г. - когато песента се казва “Österreichring”.

Само година след откриването си, пистата беше домакин на Формула 1 за първи път.

Настоящото оформление е проектирано от Hermann Tilke (DE).

DTM се проведе на "A1 Ring", както вече беше известно, между 2001 и 2003 г. и се върна в Спилбърг през 2011 г. Зрителите на "Red Bull Ring" са луди по моторните спортове: миналият сезон видя 47 500 фенове следят действието на пистата през уикенда.

Четирима пилоти на BMW DTM участват, отново както миналия уикенд.

Тимо Глок (Германия) и Бруно Шпенглер (Калифорния) са в центъра на много специален проект: те споделиха кокпита с Алесандро Занарди (Италия) за първи път в 24-те часа на Спа-Франкоршамп (БЕЛИЯ)). Инженерите на BMW Motorsport измислиха иновативни технически решения за модифициране на BMW Z4 GT3 за това изключително събитие. За съжаление обаче технически проблем принуди триото да се оттегли в последния час от състезанието.

Фарфус и Максим Мартин (Белгия), които споделяха шофьорските задължения с пилота на BMW Дирк Вернер (Германия), трябваше да се оттеглят, докато водеха в състезанието. Въпреки това BMW Motorsport все още имаше причина да се радва в белгийските Ардени: заводският пилот на BMW Лукас Лур (Германия), Маркус Палтала (Франция) и Ник Катсбърг (Нидерландия), зад волана на BMW Z4 GT3 от BMW Sports Team Trophy Marc VDS спечели обща победа, номер 22, за BMW на „Circuit de Spa-Francorchamps“.

Цитати преди петия състезателен уикенд за 2015 г. в Спилбърг

Йенс Марквард (BMW Motorsport Director):

„След успешния уикенд в Zandvoort, ние очевидно се насочваме към следващите DTM състезания в Spielberg с вятър в платната. Въпреки последните отлични резултати, ние оставаме реалисти: нещата може да се обърнат в обратна посока в Австрия, тъй като нашите опоненти са силни. Въпреки това сме оптимисти да отидем на двете състезания на Red Bull Ring. В миналото редовно отбелязвахме големи успехи. Положихме много усилия за подобряване на представянето на нашия цялостен пакет от началото на сезона. Надявам се, че можем да продължим положителната тенденция, която наблюдавахме в последните няколко състезания."

Стефан Райнхолд (директор на отбора, BMW Team RMG):

„Беше фантастично усещане да стоя на подиума с нашите двама пилоти в Zandvoort след съботното състезание. Това беше успехът, от който се нуждаеше моят отбор след трудното начало на сезона. Сега сме много мотивирани за Спилбърг. Спечелихме миналата година. Надяваме се, че можем да се борим за челните позиции отново на Red Bull Ring. Трябва да останем напълно концентрирани и да се опитаме да не допускаме грешки. Сезонът далеч не е приключил."

Чарли Лам (директор на екипа, BMW Team Schnitzer):

„Спилбърг е толкова близо до щаба на нашия отбор, че в известен смисъл това е домашно състезание за нас. Пистата е страхотна и имаме много страхотни спомени тук. Сега нашата цел трябва да бъде да спечелим инерция от Zandvoort за Spielberg. Разбира се, не трябва да забравяме, че BMW M4 DTM в Северно море бяха по-леки от конкуренцията.

Ние се възползвахме от това. Тежестите на представянето ще бъдат разпределени по различен начин в Спилбърг. Успехите в Zandvoort обаче ни дадоха голям тласък - и със сигурност имаме голяма мотивация за Spielberg."

Барт Мампей (директор на отбора, BMW Team RBM):

„С Аугусто Фарфус на първа позиция, четвърто и второ място в двете състезания в Зандворт и първи точки в DTM за Том Блумквист, моят отбор най-накрая получи наградата си за цялата упорита работа, която е положил този сезон. Spielberg е писта, която винаги е подхождала на нашата кола в миналото. Трябва обаче да изчакаме и да видим как ще се постави глобалният баланс в Австрия."

Ърнест Ноорс (директор на екипа, BMW Mtek Team):

„Имахме успешен уикенд в Zandvoort. Сега отиваме в Спилбърг. Винаги сме се справяли добре в миналото и отпразнувахме първия си от два подиума там през 2013 г. Red Bull Ring е високоскоростна писта, която колоездачите обичат и която гарантира много екшън. Очакваме с нетърпение Спилбърг и се надяваме да можем да надградим успехите от последните два уикенда."

Препоръчано: