America’ s Cup: BMW Team Oracle USA на трето място

Съдържание:

America’ s Cup: BMW Team Oracle USA на трето място
America’ s Cup: BMW Team Oracle USA на трето място
Anonim
купата на америка
купата на америка

Купа на Америка: оживено откриване на 35-ата Купа на Америка в Портсмут. 130 000 зрители гледат вълнуващ двубой с BMW Team ORACLE USA на трето място

Купа на Америка: За първи път след първата регата за „Auld Mug“около остров Уайт през 1851 г., събитие за Купата на Америка отново се проведе край бреговете на Англия, на няколко мили нагоре по пътя до Портсмут. При откриването на Световната серия Louis Vuitton America's Cup World Series (LVACWS) над 130 000 ентусиасти на яхтинга издържаха на суровите метеорологични условия, за да посетят четиридневната регата, която завърши с надпреварата за победа на британския отбор Ben Ainslie. Събитието беше и дебютът на BMW като глобален партньор на 35-ата Купа на Америка.

BMW представи новото BMW Серия 7 на посетителите в частна стая, представи флотилия от напълно електрически автомобили BMW i3 като ВИП транспорт и покани всички деца в BMW Yacht Club. Клиентите на BMW също бяха поканени да BMW Owner's Club, който разполага с тераса и се гордее с най-красивата гледка към водата. Освен това, феновете също имаха възможност за един час всеки ден, за да се снимат със спортната кола на бъдещето - BMW i8 plug-in hybrid - и трофея от Купата на Америка.

Значението на това събитие беше подчертано от посещението на Н. Пр. принц Уилям, херцог на Кеймбридж, и съпругата му Катрин, херцогиня на Кеймбридж. Кралската двойка посети всеки от отборите и връчи трофеите и медалите на церемонията по награждаването в неделя.

Джеймс “Джими” Спитхил (Австралия), капитан на BMW Oracle Racing и двукратен носител на Купата на Америка, въпреки това беше развълнуван и подчерта качеството на състезанието: “Регатата беше страхотна. Имахме добро сърфиране там. Много промени в ръководството, шест конкурентни отбора, нивото е много, много високо. Тук имаше сериозен интерес - гледате числата, уважаемите зрители във и извън водата, все едно текущата Купа на Америка се оценяваше по отношение на броя на публиката, беше наистина абсурдно. С 16 точки BMW Oracle Racing. зае трето място, зад Ben Ainslie Racing (19) и Emirates Team New Zealand (18).

В LVACWS, защитниците на BMW Oracle Racing и петимата претенденти пътуваха на малко по-малки катамарани от тези, които използват в Американската купа. Това са яхти One Design, които са оборудвани с платно и филми, което означава, че могат да се плават и с двата корпуса над нивото на водата. Феновете с удоволствие следват състезателните проливи на тези високотехнологични състезателни автомобили от брега. Заради бурен вятър неделната регата трябваше да бъде отменена от съображения за безопасност.

Точки, които вече са събрани в Световните серии на Louis Vuitton America's Cup, ще бъдат зачетени за участие в състезанието през 2017 г. Тази година, след откриващия кръг в Портсмут, серията ще спре в Гьотеборг, Швеция (28 -30 август) и Хамилтън, Бермудските острови (16-18 октомври), където ще се проведе и 35-ата Купа на Америка през 2017 г.

купата на Америка
купата на Америка
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Препоръчано: