Алекс Занарди: от пистата до пътя с хендбайк

Съдържание:

Алекс Занарди: от пистата до пътя с хендбайк
Алекс Занарди: от пистата до пътя с хендбайк
Anonim
Алекс Занарди
Алекс Занарди

Алекс Занарди в битка с хендбайк след шофиране на BMW Z4 GT3

Алекс Занарди никога не спира. Официалният състезател на BMW и посланик на марката участва в Световното първенство по шосейно шосе на UCI в Нотуил (Швейцария): 48-годишният състезател и италианският щафетен отбор успешно защитиха световната си титла в отборната щафета.

Алекс Занарди пътува до Швейцария директно от Spa-Francorchamps (BE), където участва в първото си 24-часово състезание с BMW Z4 GT3 миналия уикенд. По пътя към златния медал Алекс Занарди и съотборниците му Виторио Подеста (Италия) и Лука Мацоне (Италия) направиха шест обиколки на 2,9-километровата верига за 31 минути и 13 секунди, изминавайки общо разстояние от 17,4 километра.

Те прекосиха линията с 1:11 минути пред отбора на САЩ на второ място. Бронзовият медал отиде при швейцарската щафета.

„Трябва да призная, че част от сърцето ми все още е в BMW Z4 GT3, 24-часовото състезание беше едно от най-приятните преживявания в живота ми. Но останалата част от сърцето ми се съсредоточи върху Нотуил“, каза Алекс Занарди.

„През последните три дни успях да се възстановя блестящо и се радвам, че мога да помогна на моите съотборници да претендират за нашата световна титла в отборната щафета. Днес условията бяха много трудни с дъжд и студ, но успяхме да се предпазим от неприятности и не беше лесно. Така че съм много горд от резултата и много насърчен за следващите няколко дни. Чувствам се много добре и мисля, че мога да се представя добре в следващите състезания."

През следващите няколко дни са насрочени индивидуалните състезания от категория MH5 за мъже с ръчен велосипед за Алекс Занарди. В петък неговата мисия ще бъде да защити световната си титла в индивидуалното състезание по часовник. Той спечели това състезание през 2013 и 2014 г. В неделя Алекс Занарди ще се състезава в шосейното състезание MH5.

Той беше коронован за световен шампион по шосейни състезания през 2013 г. и завърши втори миналата година. Резултатите от тазгодишното световно първенство на UCI по шосейно парациклене са валидни за квалификациите за Параолимпийските игри през 2016 г. в Рио де Жанейро (Бразилия).

Алекс Занарди
Алекс Занарди
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Препоръчано: