Тук Карти: Audi, BMW и Mercedes го купуват

Съдържание:

Тук Карти: Audi, BMW и Mercedes го купуват
Тук Карти: Audi, BMW и Mercedes го купуват
Anonim
Тук Карти
Тук Карти

Here Maps: Audi, BMW и Mercedes ще закупят услуги за картографиране и местоположение от Nokia Corporation

Here Maps: AUDI AG, BMW Group и Daimler AG се споразумяха с Nokia Corporation, че ще закупят бизнеса с картографски и локационни услуги Here Maps. Придобиването има за цел да гарантира дългосрочната наличност на продукти и услуги като независима авторска платформа за базирани на облак карти и други услуги за мобилност, достъпни за всички клиенти в автомобилната и други индустрии. Тримата партньори ще имат равностойно участие помежду си; никой от тях няма да се опита да придобие мажоритарен дял. При условие на одобрение от съответните антитръстови органи, транзакцията се очаква да приключи през първото тримесечие на 2016 г.

Това полага основата за следващото поколение базирани на местоположението и услуги за мобилност За автомобилната индустрия това е основата за нови и в крайна сметка напълно автономни системи за подпомагане на водача. Изключително прецизни цифрови карти ще се използват заедно с данни за превозни средства в реално време, за да се повиши пътната безопасност и да се улесни въвеждането на нови иновативни продукти и услуги. Въз основа на споделените необработени данни, всички производители на автомобили могат да предложат на клиентите си специфични за марката и диференцирани услуги.

„Нашата среда непрекъснато се променя. Ето защо информацията в дигиталните карти трябва непрекъснато да се актуализира, за да предложи максимална полезност”, каза Рупърт Щадлер, председател на борда на директорите на Audi AG .

Високопрецизните камери и сензори, инсталирани в съвременните автомобили, са дигиталните очи за актуализиране на данни за мобилност и карти; по този начин информация като ограничения на скоростта или критични ситуации вече се разпознават днес. Всички получени данни ще бъдат обработени в съответствие със строгите разпоредби за защита на данните.

„Here Maps ще играе ключова роля в революцията на дигиталната мобилност, съчетавайки карти с висока разделителна способност и данни за превозни средства, за да направи пътуването по-безопасно и по-лесно за всички,“обясни Харалд Крюгер, председател на борда на BMW AG .

Това знание ще бъде от полза за всички производители на автомобили и техните клиенти. „Високопрецизните цифрови карти на Here Maps са решаващ компонент на мобилността на бъдещето. Със съвместното придобиване искаме да гарантираме независимостта на тази централна услуга за всички производители на превозни средства, доставчици и клиенти в други индустрии“, каза Дитер Цетше, председател на борда на директорите на Daimler AG .

Интелигентността на рояка ще създаде нова плътност на информацията за уличните карти

„Тук Картите ще могат да предложат на потребителите непрекъснато подобряващ се продукт, като направят една крачка напред към силно автоматизирани базирани на процеси насоки и услуги за местоположение.

С нарастването на обема на данните - предоставени анонимно от превозни средства - услугите ще станат по-удобни, по-свързани и по-късно съобразени с индивидуалните нужди на потребителите, каза Улрих Хакенберг, член на Управителен съвет на Audi AG за техническо развитие, Клаус Фрьолих, член на управителния съвет на BMW AG за развитие и Томас Вебер, член на управителния съвет на Daimler AG за групови изследвания. Изричното намерение е клиентите на всички да се възползват от тази непрекъсната оптимизация .

Социалните ползи от разузнаването на рояка са огромни: улеснява предупрежденията за опасност в реално време при заледени пътища, например въз основа на индивидуални изчисления на данни, като активиране на ABS и външна температура. Бъдещите задръствания ще бъдат идентифицирани по-точно в бъдеще, което значително ще намали риска от инциденти. По този начин визията за безаварийно шофиране постепенно се превръща в реалност. На по-късен етап данните могат да се използват за познаване на критични завои на пътя, за да предупреждават водачите навреме или да активират системи за подпомагане. Предвиждането на зелените фази на светофара може да придвижва превозни средства през градска зона на „зелена вълна“, с подходяща работа на двигателя и намален разход на гориво.

Високопрецизните карти са важни за автономното шофиране и много други форми на системи за подпомагане, тъй като тези технологии изискват непрекъснато актуализиран план на средата на превозното средство с точност до сантиметър, за да реагират в реално време. Докато тук те вече произвеждат изключително прецизни статични карти, които могат да бъдат проверени по-прецизно и непрекъснато актуализирани с постоянен поток от данни, взети от околната среда и превозните средства.

Here Maps ще продължи да предлага своите услуги и продукти във всички индустрии

Here Maps предоставя картографиране и местоположение за около 200 държави на над 50 езика и е водещ доставчик на услуги за картографиране и местоположение. Компанията ще продължи да развива позицията си на силен, независим доставчик на базирани на местоположение карти и услуги, ще разшири продуктовото си предлагане и ще продължи да го прави достъпен за всички клиенти в различни индустрии.

Управлението на Here Maps ще продължи да бъде независимо с цел придвижване на бизнес случая Here Maps напред като платформа, отворена за всички клиенти.

Консорциумът няма да се намесва в оперативните дейности.

Препоръчано: