Red Bull Ring: Австрия, която да забравите за BMW

Съдържание:

Red Bull Ring: Австрия, която да забравите за BMW
Red Bull Ring: Австрия, която да забравите за BMW
Anonim
Red Bull Ring BMW M4 DTM
Red Bull Ring BMW M4 DTM

Red Bull Ring: австрийската писта Спилбърг трябва да бъде забравена за шампионата BMW DTM

Red Bull Ring: BMW Motorsport претърпя разочароващ състезателен уикенд. Аугусто Фарфус (Бразилия) и Марко Витман (Германия) заеха шесто и девето място в съботното състезание.

В неделя пилотите в BMW M4 DTM се бориха на мократа писта и всички завършиха извън първите десет. Антонио Феликс да Коста (PT) беше най-добре класираният пилот на BMW на 11-та позиция.

Директорът на BMW Motorsport Йенс Марквард и осем пилоти на BMW DTM казаха това след разочароващия състезателен уикенд в Спилбърг.

Йенс Марквард (BMW Motorsport Director):

„Като цяло, това беше много труден уикенд за нас тук на Red Bull Ring. Дори при сухи условия в събота не успяхме да извлечем най-доброто от нашия пакет, като само Аугусто Фарфус и Марко Витман завършиха по точки. Трудната квалификационна сесия ни принуди да разчитаме на стратегия, за да постигнем добър резултат днес. В този случай щеше да ни трябва автомобил за безопасност. Това никога не се е случвало.

Следователно 11-то място е най-добрият ни резултат. Очевидно не сме доволни от това.

Уикендът на Спилбърг бележи края на първата половина на сезона - резултат, който не се оказа, както се надявахме.

Върхът очевидно беше победата в Zandvoort. Останалите състезания обаче показаха, че не сме там, където искаме да бъдем в сравнение със силните ни опоненти. Досега бяхме постоянно ефективни през трите сезона след завръщането ни в DTM, като спечелихме шест от до девет титли. 2015 г. беше трудна година за нас досега. Последните няколко състезания показаха колко балансиран е DTM. Най-малките детайли могат да направят разликата между битката за победа и състезанието в тила. Сега ще работим усилено, за да станем по-силни отново през втората половина на сезона. Сигурен съм, че това беше вълнуващ първи период от сезона за феновете, с много светлини и положителни развития. Новият формат на състезанието, със състезания в събота и неделя, беше пълен успех. Доказателство за това идва от нарастващите рейтинги по телевизията и начина, по който зрителите са се появили на пистата."

Антонио Феликс да Коста (BMW Team Schnitzer, неделя: 11-то място, събота: 13-то място):

„Направихме каквото можахме със скоростта, която имахме. Тук на Red Bull Ring направих само една малка грешка, която ми коства няколко секунди. Като цяло успях да се изкача с няколко позиции. Това е добър знак. Времето го затрудни доста."

Марко Витман (BMW Team RMG, неделя: 12, събота: 9-то място):

„Когато става въпрос за Red Bull Ring, трябва да опитаме да вземем нещо положително от днес.

Стратегията ни да влизаме рано и да се пазим от ненужни битки работи добре. Това ни позволи да възстановим различни позиции. За съжаление не бяхме възнаградени с точки. Въпреки това, очевидно е трудно да влезеш в челната десетка от 21-во място в таблицата.

Като цяло беше труден уикенд за нас. Жалко, защото харесвам пистата и имах добри състезания тук досега. Сега трябва да съберем главите си и да видим какво можем да подобрим за Москва."

Мартин Томчик (BMW Team Schnitzer, неделя: 13-то място, събота: DNF):

„Днес метеорологичните условия на Red Bull Ring бяха решаващи. Нашата кола беше много трудна за каране при тези условия. Това беше особено очевидно в средата на състезанието. И стартът, и финалът бяха доста добри, но се борехме за загубена кауза. Очевидно е жалко, но ние не се принизяваме. Трябва да анализираме какво се обърка, да направим правилните заключения и се надявам да се върнем по-силен."

Тимо Глок (BMW Team Mtek, неделя: 15-то място, събота: 19-то място):

“В сравнение с нашите скапани квалификации, състезанието беше много по-добро. Колкото до темпото, беше интересно, достатъчно, за да стигнем до точките. Направих обаче две грешки. Плъзнах се в чакълестото легло и загубих ценни секунди. Понякога видимостта беше наистина лоша. Това не беше нашият уикенд. Сега трябва да работим усилено, за да сме сигурни, че имаме по-добър втори полусезон."

Бруно Шпенглер (BMW Team Mtek, неделя: 16-то място, събота: 15-то място):

„При тези условия, с дъжда и пръскането, беше трудно да се види нещо. Въпреки това, трябва да кажа, че очевидно ни липсваше скорост на Red Bull Ring на Spielberg. Постоянно се борехме да не излезем от пистата. Сега трябва да видим какво можем да научим от този уикенд, за да сме сигурни, че ще се подобрим за следващото състезание в Москва."

Аугусто Фарфус (BMW Team RBM, неделя: 19-то място, събота: 6-то място):

„Нямахме скоростта да поддържаме темпото при тези условия. Няма какво повече да се каже за състезанието. Като цяло, спечелих почти всички точки за BMW в Спилбърг с шестото си място в събота. Това очевидно не е достатъчно добро."

Максим Мартин (BMW Team RMG, неделя: 20:00, събота: 14:00):

„Беше много трудно състезание днес тук, на Red Bull Ring. Да останеш на път беше всичко друго, но не и лесно. Всички шофьори на BMW се сбиха в дъжда. Загубих колата - в някакъв момент - при почти всяка спирачна сесия. Беше наистина непредвидимо време. Сега можем само да се надяваме да бъдем по-силни отново в Москва."

Том Бломквист (BMW Team RBM, неделя: DNF, събота: 17-то място):

„Това не беше моето състезание. Видимостта беше наистина лоша и аз се борих през цялото време.

Трудно ми е да намеря обяснение. Да се надяваме да се подобрим в бъдеще. Този уикенд беше незабравим."

Изображение
Изображение
Red Bull Ring BMW M4 DTM
Red Bull Ring BMW M4 DTM

Препоръчано: