BMW Z4 GTLM: Пътят към Америка

Съдържание:

BMW Z4 GTLM: Пътят към Америка
BMW Z4 GTLM: Пътят към Америка
Anonim
BMW Z4 GTLM
BMW Z4 GTLM

BMW Z4 GTLM: Road America, състезание седмо от Шампионата на спортни автомобили на Съединените щати 2015 (USCC) започва следващия уикенд (7-9 август)…

BMW Z4 GTLM: Road America, седмо състезание от Шампионата на спортни автомобили на Съединените щати 2015 (USCC) започва следващия уикенд (7-9 август) и отбеляза повече от един успех за BMW Team RLL от всеки друг верига в Северна Америка.

Почитаемата писта от четири мили, състояща се от 14 завоя в Елкхарт Лейк (САЩ) е любима на шефа на отбора Боби Рахал (САЩ) и с неговия отбор той е печелил състезания три пъти (2009, 2010, 2012), завършвайки втори два пъти (2011, 2014).

Този сезон BMW идва на Road America с преднина от четири точки в клас GTLM - класификация на конструкторите, благодарение на две победи и още четири подиума в първите шест състезания от сезона.

Бил Оберлен (САЩ) и Дирк Вернер (Германия) са на второ място в класирането на пилотите. Джон Едуардс (САЩ) и Лукас Лур (Германия) трети. BMW Z4 GTLM номер 25 и сестра му номер 24 са съответно на второ и трето място в точките за отборно класиране.

Боби Рахал (Ръководител на екипа, BMW Team RLL):

„Бяхме доста конкурентни на най-бързите писти като Mosport и Watkins Glen тази година и винаги сме имали добри резултати в Elkhart Lake. Спечелихме няколко пъти и бяхме на подиума всяка година, така че и двете неща ме карат да се чувствам доста добре за нашия шанс да се представим добре. Поредицата току-що даде на Porsche и Ferrari BoP проверка, така че ще бъде интересно да се види ефектът от това наследство. Корветите очевидно бяха достатъчно бързи в Mosport и ще бъдат отново. Все пак езерото Елкхарт е нещо повече от дълга права. Има трудни завои, бързи завои и автомобили като BMW Z4 GTLM могат да имат предимство от това."

Бил Оберлен (брой 25 BMW Z4 GTLM):

„Road America е един от акцентите в програмата. Това е една от най-добрите и предизвикателни писти в света. Постигнахме голям успех в миналото и с BMW Z4 GTLM. Имам големи надежди за най-високото стъпало на подиума отново."

Дирк Вернер (брой 25 BMW Z4 GTLM):

„Road America е страхотна писта. Има добър поток от дълги прави, смесени високи скорости с рязко спиране, където можете да изпреварвате. Това е пистата, на която празнувах първата си победа на ALMS в GT категорията и винаги съм давал най-доброто от себе си в състезанията. Шампионатът на GTLM е толкова силен в този момент от сезона, че не може да си позволи да загуби дори няколко секунди на всеки период. Винаги, когато сте в колата, трябва да го изживеете като състезание с кратък спринт."

Джон Едуардс (номер 24 BMW Z4 GTLM):

„Road America има прекрасна история и атмосфера. Въпреки притесненията ни миналата година, че BMW Z4 GTLM няма да е толкова силен там, успях да поставя колата на поул и завърших втори с Дирк. Колата е по-силна този сезон в слаби области, отколкото показа миналата година, така че съм уверен, че мога да спечеля точки. Лукас и аз направихме страхотно второ място в Mosport и възнамеряваме да пренесем тази инерция в Road America.”

Лукас Лур (брой 24 BMW Z4 GTLM):

“От моя гледна точка Road America е много технична писта. Трябва да сте сигурни, че сте свели до минимум компромисите, които трябва да се правят във всяка обиколка, за да увеличите максимално представянето в завоя и на следващата или следващата права. Освен това е на красиво място в провинцията, така че цялото изживяване е много възнаграждаващо. С четири оставащи състезания от шампионата, състезателният уикенд трябва да бъде изживян пълноценно."

Препоръчано: