BMW Z4 GT3: кралят е мъртъв. Да живее царят

Съдържание:

BMW Z4 GT3: кралят е мъртъв. Да живее царят
BMW Z4 GT3: кралят е мъртъв. Да живее царят
Anonim
BMW Z4 GT3, BMW M6 GT3
BMW Z4 GT3, BMW M6 GT3

BMW Z4 GT3: след последното състезание в Spa 24h, малкият мюнхенски роудстър отстъпва скиптъра на своя наследник. BMW M6 GT3

BMW Z4 GT3: излиза от сцената след 24-часовото триумфално състезание в Ардените. С крайната победа за BMW Sport Team Trophy Marc VDS се открива нова тенденция между BMW Motorsport и неговите клиентски отбори благодарение на новото BMW M6 GT3.

Новата кола ще бъде флагманът на баварския производител на GT състезателната сцена и ще се бори за победа в много състезателни серии по света.

Автомобилът е оборудван с чистокръвна състезателна технология: BMW M6 GT3 включва множество проекти на BMW Motorsport и в същото време ще осигури разумни разходи за клиентите.

Няколко дни след голямото финално предизвикателство на BMW Z4 GT3 в белгийския регион Ардени, вече бяха публикувани нови подробности за наследника на автомобила.

BMW M6 GT3 ще вдигне летвата по отношение на производителността, докато експлоатационните разходи са значително по-ниски от тези на неговия предшественик. Заинтересованите клиентски екипи могат да закупят автомобила от 15 септември 2015 г. на нетна цена от 379 000 евро. На този ден BMW M6 GT3 ще бъде представено за първи път в своята състезателна ливрея BMW Motorsport на автомобилното изложение (IAA) във Франкфурт на Майн (Германия). Цените за клиенти от Северна Америка ще бъдат обявени на по-късен етап. „Потвърждаването на цената на BMW M6 GT3 и обявяването на официалния старт на продажбите на 15 септември са допълнителни важни стъпки за първото състезание през следващата година“, каза директорът на BMW Motorsport Йенс Марквард.

„Спазваме графика с разработването на нашия нов еталонен автомобил на GT състезателната сцена. Основната работа от последните няколко месеца сега е последвана от период на фина настройка. В края на краищата нашият подход е да предоставим на нашите клиенти конкурентна машина от първия момент. Представянето на BMW M6 GT3 в състезателен дизайн за първи път на автомобилното изложение във Франкфурт ще бъде специален момент. „Когато става дума за производителност, BMW M6 GT3 е безкомпромисен: 4,4-литровият V8 двигател с M TwinPower Turbo технология, който е само леко модифициран от производствения двигател, генерира до 585 к.с., в зависимост от разпоредбите. Цялата кола, включително нейната самоносеща стоманена рама, одобрената от FIA клетка за безопасност е заварена с най-новата технология, подсилената карбонова структура за удар отпред и пластмасовият ограничителен елемент отзад, теглото е по-малко от 1300 кг. BMW M6 GT3 също поставя нови еталони, когато става дума за управляемост, ергономичност и безопасност. Той вече надхвърля стандартите GT3 за 2016 г. BMW M6 GT3 също е сред най-евтините автомобили от спортен клас GT, които BMW някога е създавало. Например, експлоатационните разходи за задвижването на новата кола ще бъдат с около 30 процента по-ниски, отколкото на BMW Z4 GT3. Още в етапа на разработка беше поставен голям акцент върху гарантирането, че резервните части също предлагат добра стойност за парите.

„При скорошни тестове бях много впечатлен от управляемостта на BMW M6 GT3,“каза Анди Прио (Великобритания), един от пилотите, които непрекъснато оптимизират своето BMW на пистата.

„Това е наистина голяма стъпка напред спрямо BMW Z4 GT3 – и наскоро видяхме в Спа, че този автомобил вече работи на много високо ниво. Скоростта на развитие на BMW M6 GT3 беше удивителна. Преди всичко надеждността на машината предвещава добро. BMW M6 GT3 има истински потенциал и аз просто нямам търпение да се състезавам там."

В BMW M6 GT3 BMW Motorsport предлага на клиентите си усъвършенствана и конкурентна състезателна машина, която позволява както на любители, така и на професионални шофьори да надскачат границите си и да бъдат конкурентоспособни.

Препоръчано: