BMW: състезателна инвалидна количка за Рио 2016

Съдържание:

BMW: състезателна инвалидна количка за Рио 2016
BMW: състезателна инвалидна количка за Рио 2016
Anonim
Инвалидна количка BMW Rio 2016г
Инвалидна количка BMW Rio 2016г

BMW Северна Америка, официален партньор за мобилност на Олимпийския комитет на Съединените щати (USOC), днес обяви своите планове за развитие на нова състезателна инвалидна количка за Параолимпийските игри в Рио през 2016 г

BMW Северна Америка, официалният партньор за мобилност на Олимпийския комитет на Съединените щати (USOC), днес обяви плановете си да разработи нова състезателна инвалидна количка, която да се използва от атлети на Съединените щати на Отборните параолимпийски игри по лека атлетика за Рио 2016 г. параолимпийски игри.

Последното усилие бележи четвъртия проект с технологично ноу-хау, разработено от BMW като част от шестгодишното му партньорство с Team USA и в подкрепа на дългогодишното му партньорство и глобален ангажимент към производителността на спортните автомобили с мотор.

Както при разработването на своята технология в предишни проекти за Team USA, BMW привлече дизайнерите от световна класа на групата Designworks, използвайки техните глобални творчески консултации в калифорнийския щаб на групата Design, за да си сътрудничат с Параолимпийският отбор по лека атлетика на Съединените щати в идентифицирането и справянето с необходимостта от потенциални подобрения в оборудването на отбора - а именно разработването на състезателна инвалидна количка.

Въпреки че проектът все още е в начален стадий, значителните подобрения на инвалидната количка ще включват пълен редизайн на рамката, проучване на висока аеродинамична ефективност от BMW, по-голяма защита за спортиста, здравината, придавана от въглеродни влакна., както и еволюция в управлението и спирането.

„По време на нашето партньорство с отбора на САЩ, ние се ангажираме да подобряваме атлетичните постижения чрез инициативи за трансфер на технологии, които помагат да се посрещнат техните нужди от обучение и оборудване“, каза Труди Харди, вицепрезидент на маркетинга, BMW Северна Америка.

„Това е специално не само защото представлява уникално дизайнерско предизвикателство, но помага за решаването на по-голямо предизвикателство: мобилността за нашите параолимпийски спортисти.“

Близо година в процес на разработка, инвалидната количка е планирана да бъде доставена на спортистите в началото на 2016 г. През следващите месеци BMW ще продължи да работи в тясно сътрудничество със спортисти и треньори, за да интегрира допълнителни подобрения и усъвършенствания според нуждите. Това последно съобщение следва доставката от BMW на бобслей за двама, който помогна на отбора на САЩ да спечели медал, който липсваше 62 години на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г.

Всеки от тези проекти демонстрира големия ангажимент на BMW за напредък в тренировъчните цели и представянето на атлетите на отбора на САЩ, като част от спонсорство, което обхваща Олимпийските и Параолимпийските игри в Рио 2016.

Препоръчано: