BMW Team RLL: пето и шесто място на Road America

Съдържание:

BMW Team RLL: пето и шесто място на Road America
BMW Team RLL: пето и шесто място на Road America
Anonim
BMW Team RLL
BMW Team RLL

BMW Team RLL грабва пето и шесто място в Continental Tire Road Race Showcase на Road America

BMW Team RLL завърши пети и шести, след два часа и четиридесет минути състезание, в Continental Tire Road Race Showcase на Road America (САЩ). Бил Ауберлен (САЩ) и Дирк Вернер (Германия) завършиха пети в своето BMW Z4 GTLM25.

Джон Едуардс (САЩ) и Лукас Лур (Германия), управляващи кола номер 24, завършиха една позиция по-назад, на шесто място. Състезанието бе спечелено от 911 Porsche 997 911 на Ник Тенди (Великобритания) и Патрик Пилет (Франция).

Пистата Road America исторически е била много успешна писта за BMW Team RLL, но този ден беше изключение. Никое BMW Z4 GTLM не може да се справи с ритъма на участниците в цирка от клас GTLM; след последните корекции на регламента, представянето на BMW му позволи да бъде второ през повечето време и само две секунди зад победителя Porsche.

Състезанието започна с Едуардс, който стартира от четвърти, а Оберлен, стартиращ от шести.

И BMW-та, и останалата част от класа GTLM се завърнаха в питлейна в 14-та обиколка под единствения период с жълт флаг в състезанието. Едуардс остана в номер 24 BMW Z4 GTLM, докато екипажът зареди гориво и смени гумите Michelin.

Обратно в състезанието на пета позиция. Вернер зае мястото на пилота след Ауберлен в кола с номер 25 и след бокса той беше последният автомобил в клас GTLM, който напусна бокса.

Когато състезанието премина границата от един час, Едуардс заемаше пето място, Вернер осмо. И двете коли направиха втория си бокс под зелени знамена, малко повече от час след началото на състезанието.

Лур пое поста от Едуардс в 40-та обиколка, а една обиколка по-късно Вернер влезе в бокса за своя стоп. След това останалата част от екипа на GTLM избута Вернер и Лур до шесто и седмо място.

Вернер докара колата си рано за спиране с разпръскване на гориво в бокса, което му позволи да премине през цялото състезание. След 30 минути до края Лур завърши четвърти с Вернер точно зад него на пето място. Лур трябваше да спре за гориво шест обиколки преди края, като по този начин падна до шесто място.

Боби Рахал (Ръководител на екипа, BMW Team RLL):

„Беше много разочароващ ден. Дадохме всичко от себе си с това, което имахме. Корекциите на BoP, които бяха дадени на Porsche и Ferrari в последните състезания, не са балансирани.

Знам, че може да е трудна последната част от годината, ако продължи така.

Бил Оберлен (брой 25 BMW Z4 GTLM, 5-то място):

„Екипът имаше страхотна стратегия и имахме добра кола, каквато никога не сме имали тук, но мисля, че сериалът даде твърде много на хората, които не се нуждаеха от нея. Сега Поршетата са избягали и Ферари е точно зад тях. Имахме добри битки с Corvette и Falken, но денят беше много труден за отбора."

Дирк Вернер (брой 25 BMW Z4 GTLM, 5-то място):

„Със сигурност беше трудно състезание, защото скоростта, особено на Porsche-тата, беше доста бърза. Днес нямаше как да се качим на подиума. Бихме се с Corvette, което изглеждаше честна битка. Опитвах се да задържа Corvette номер 3 на разстояние, но към края Катрин Леге от Delta Wing спря на изхода на завой 13 и бях принуден да намаля."

Джон Едуардс (брой 24 BMW Z4 GTLM, 6-то място):

„В дни като днешния няма много работа. Ние сме на две секунди от Porsche. Ще имаме среща с отбора след състезанието, за да прегледаме ситуацията, но в края на деня няма да можем да намерим две секунди."

Лукас Лур (брой 24 BMW Z4 GTLM, 6-то място):

“Две секунди разлика във времето за обиколка, понякога дори повече, независимо как, но не е правилно. Нещо трябва да се направи. От своя страна смятам, че направихме каквото можахме. Може би загубихме малко, защото се оттеглихме по време на петъчната тренировка, но със сигурност не загубихме две секунди."

Образ
Образ

Препоръчано: