BMW M3: следващото AWD и хибрид?

Съдържание:

BMW M3: следващото AWD и хибрид?
BMW M3: следващото AWD и хибрид?
Anonim
BMW M3
BMW M3

BMW M3: Според някои слухове, в отдела Motorsport се насочва към различно BMW M3. Задвижване на всички колела и хибрид. Краят на един мит?

BMW M3 е "свещеният" автомобил заедно с BMW M5 за марката перка. BMW е спортно, но също така е и иновация и с цел да даде на своя емблематичен модел par excellence тласък към производителността, но с по-щадящ околната среда поглед, BMW може да мигрира към plug-in хибриден спортен автомобил, когато трябва да пусне на пазара. следващата версия на неговото BMW M3.

Новата система за дизайн включва както изживяването в моторните спортове, така и някои от уроците, които е научила от пускането на марката BMW i, хибридните и електрически автомобили на марката.

„Имаме много да научим от BMW i“, каза висш ръководител, който е работил както върху електрическата марка, така и върху моторните спортове за BMW, пред TheD DetroitBureau.com. Той отбеляза, че доскоро създателят на марката BMW i се е разглеждал като една от "контейнерните" компании, контрапункт на BMW M. Но сега групата BMW ще бъде готова да накара двата свята да се сблъскат. В този случай целта е да се задоволят феновете на производителността чрез добавяне на повече мощност, като в същото време се помага на BMW M3 да отговаря на все по-строгите стандарти за емисии и икономия на гориво по целия свят. Някои градове обсъждат възможността да забранят използването на конвенционален бензинов двигател, но предстоящото BMW M3 ще може да заобиколи тези ограничения, като премине през електрическа енергия, която ще измине до 20 мили с едно зареждане.

"Трябва да вървим в тази посока", потвърди Лудвиг Вилиш, главен изпълнителен директор на BMW за Северна Америка.

Базовата трансмисия в процес на разработка започва с двигател, подобен на този, който се намира в днешното BMW M3, както и BMW M4 купе.

За модела от 2016 г., който е 3,0-литров туин-турбо редови шестцилиндров двигател, който осигурява 431 к.с. и 550 Nm въртящ момент, които се изхвърлят на земята или чрез 6-степенна ръчна скоростна кутия или двоен съединител скоростна кутия 7 предавки (опция)

"Старият" изпълнителен директор на проекта BMW M3 участва в разработването на следващото M3, каза, че производителят очаква да увеличи въртящия момент с поне 100 нютон метра. Той не разкри мощността, към която се стреми.

Системата в процес на разработка е подобна на KERS, или система за възстановяване на кинетична енергия, технология, която се използва в програми за моторни спортове, включително Формула 1.

BMW M3 ще остане истинско задвижване на задните колела, добави той, тъй като това е класическото оформление, което феновете очакват и предпочитат. Но основното задвижване, което се разработва за BMW M3, ще има значителна гъвкавост. Може да се използва за предлагане на система, която някои наричат задвижване на четирите колела през пътя. Задните колела на превозното средство трябва да се задвижват от топлинния двигател, както е в повечето модели на BMW днес. Но вместо да се използва колянов вал за задвижване и на предния мост, предните колела ще се задвижват електрически, обясни изпълнителният директор на BMW M.

Това може да означава един или два електрически мотора, като последният предлага опцията за Torque Vectoring. В този случай към външното колело се прилага повече мощност по време на завой, за да се подобри стабилността в завой. Използването на хибридна система за BMW M3 породи някои вътрешни противоречия, поне първоначално. Една от причините беше потенциалното тегло, което подобно задвижващо предаване би добавило.

Масата се смята за враг на производителността и BMW винаги се е стремяла да намали максимално теглото, когато разработва нова версия на BMW M3.

Добрата новина е, че най-новите батерии стават все по-леки и по-малки, дори когато мощността им нараства, обясни друг вътрешен човек на BMW. Те също стават по-евтини. Ако киловатчас литиево-йонни батерии струваше 1000 долара в началото на десетилетието, сега цената е паднала до около 400 долара. И целта е "$150 - $200" до края на десетилетието.

За частично компенсиране на добавената маса на Plug-in хибридно задвижване, BMW ще използва допълнителни уроци, научени от автомобили като BMW i3 и BMW i8.

Тези модели използват широко въглеродни влакна, а предстоящото BMW M3 ще използва повече ултралек материал. BMW се счита за лидер в разработването на въглеродни влакна за автомобилни приложения. Тя формира партньорство, което в момента изгражда пилотен завод в щата Вашингтон.

Попитан дали новото BMW M3 хибрид може да се появи на пазара, източникът от най-високо ниво се засмя и каза: „Не мога да ви кажа всичко. Ръководителят на BMW за Северна Америка Уилиш обаче отбеляза, че настоящата версия на седана е пусната едва в началото на 2014 г.

При нормално темпо на производителя не трябваше да бъде заменен до 2020 г.

BMW, между другото, няма да бъде единственият производител, който предлага на пазара високопроизводителен автомобил с хибридна технология оттогава. Audi работи върху изцяло електрически вариант на своя R8. Mercedes-Benz може да електрифицира някои от своите високопроизводителни модели. И Tesla вече отвори тази нова пазарна ниша с предложения като версията P85D на своя Model S.

Източник: Bimmerpost

Препоръчано: