Michelin: съюз с BMW

Съдържание:

Michelin: съюз с BMW
Michelin: съюз с BMW
Anonim
БМВ Мишлен
БМВ Мишлен

Michelin си партнира с отдела Motorsport на BMW от години. Независимо дали са всесезонни гуми или са фокусирани върху чистото представяне, френският производител не поставя ограничения

Michelin и неговите инженери разработиха своите най-нови гуми с висока производителност, за да подобрят представянето на автомобилите BMW. Всички М автомобили днес са оборудвани с гуми Michelin, от Pilot Sport PS2 до Pilot Super Sport и сега Sport Cup 2.

Общо шест модела използват гуми Michelin PSS, за общо повече от 3100 конски сили. И цялата тази мощ и производителност на уличните коли идват от гумата Michelin.

Например новите BMW X5 M и BMW X6 M, които също са оборудвани с PSS гуми, са извършили цялата тестова фаза с приблизително 1400 прототипни гуми и 500 предпроизводствени гуми, тествани, за да се гарантира представянето на характеристиките изисква се от инженерния екип на BMW.

BMW X5 M е сред най-бързите SUV автомобили на пазара и представлява най-добрият израз на SUV технологията и „спортността“за BMW. Има нещо присъщо желано в двутонен слон, който може да спринтира като Юсейн Болт; в същото време това е най-ненормалното нещо, което може да съществува. Но това също е технологично развитие.

На повечето световни пазари BMW X5 M е универсално разглеждано като дрънкулка на немското инженерство и ако този 2,4-тонен пахидермичен SUV е способен да се движи от 0-100 км/ч само за 4 секунди, всичко ще стане горчиво гарнитура, но това е наистина впечатляващо за толкова тежък звяр.

Новото BMW X5 M се задвижва от двигател M TwinPower Turbo, преработен от Motorsport, базиран на 4,4-литровия Biturbo S63 V8, но предлагащ повече мощност и въртящ момент, както и по-добра мощност.

Всъщност максималната мощност на новия турбо двигател на M е 575 к.с., три процента по-висока от тази на предшественика му и е налична между 6000 и 6500 об./мин. В същото време максималният въртящ момент на двигателя е увеличен с около 10 процента до 750 Nm, на който можете да се насладите в изключително широк диапазон на оборотите - от 2200 до 5000 об/мин.

Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км / ч.

Нека да разгледаме.

Препоръчано: