BMW i3: Шумно време, но всичко е наред

Съдържание:

BMW i3: Шумно време, но всичко е наред
BMW i3: Шумно време, но всичко е наред
Anonim
bmw i3
bmw i3

BMW i3: климатик компресорът му е шумен, но всичко е нормално. Малкият електрически автомобил от Мюнхен е колкото тих в движение, толкова и силен в охладителната си система. Обвинете батериите

BMW i3: климатичният компресор на климатика е всичко друго, но не и дискретен. И дори когато летните дни са към своя край, няколко собственици на BMW i3 се появяват в мрежата на сайтове за социални медии като i3 Facebook Group, MyBMWi3 Forum и BMW i Circuit Forum, които се чудят дали шумното усещане идва отдолу колата им е нормална.

Както всички електрически превозни средства, BMW i3 е много тих през повечето време, така че когато чуете силен шум, идващ от автомобила, който никога преди не сте чували, е разбираемо да предположите, че може да има някакъв проблем

В този случай обаче няма за какво да се притеснявате. Силният шум, който се чува при паркиране на колата или при свързване към товар е само климатика, който се натиска от работещия компресор. Системата за термично управление на автомобила работи за освежаване на батериите. Поддържането на батерията охладена е от решаващо значение за удължаване на живота им и предотвратяване на загуба на капацитет.

Някои ранни собственици на Nissan LEAF, живеещи в горещ климат, претърпяха неприемлива загуба на капацитет на батерията и всъщност заведоха дело с Nissan относно този проблем. LEAF използва пасивна система за управление на топлината, която не охлажда активно батериите, както правят повечето съвременни електрически превозни средства, а в екстремни случаи батериите са били повредени от топлина. Има няколко вида системи, използвани в електрическите превозни средства днес, а BMW I3s са оборудвани с най-доброто: вероятно.

BMW i3 разполага със сложна система за управление на топлината, която използва хладилен агент R134a за охлаждане на батериите. Това всъщност е единственият EV, който използва този тип метод за охлаждане на батерията. Някои електрически превозни средства от други производители използват вентилатори, които могат да издухват въздух през батериите, за да ги охладят, докато други по-модерни системи използват система за термично управление с течно охлаждане. Течните системи работят добре, но използват повече енергия от системата, използвана от BMW i3, а използването на инертен газ също е най-безопасният начин за охлаждане на батерията. Ако батерията на BMW i3 е компрометирана по някакъв начин, газът просто и безвредно разсейва цялата излишна топлина. Потенциален проблем на системите за термично управление, базирани на течно охлаждане, в редките случаи ще доведе до катастрофално разрушаване на батерията, течността може да действа като ускорител, ако батерията се запали, вероятно ще се разпространи в други части на автомобила, тъй като добре. Не виждам това като основен недостатък в базираните на течности системи за управление на топлината и бих се чувствал напълно безопасно да карам EV превозно средство, което използва такава система за охлаждане.

Така че, ако сте собственик на i3 и попитате защо колата издава това силно бръмчене напоследък, сега знаете какво да отговорите: това е, за да поддържате батериите хладни.

Препоръчано: