BMW Z4 GTLM: Шампионатът на USCC се премества във Вирджиния

Съдържание:

BMW Z4 GTLM: Шампионатът на USCC се премества във Вирджиния
BMW Z4 GTLM: Шампионатът на USCC се премества във Вирджиния
Anonim
BMW Z4 GTLM
BMW Z4 GTLM

BMW Z4 GTLM: BMW Team RLL се мести във Вирджиния на Virginia International Raceway (VIR) в Алтън (САЩ) за осмия кръг от шампионата на USCC

BMW Z4 GTLM: малкият роудстър-купе от Мюнхен, управляван от BMW Team RLL, е готов за осмия кръг от 2015 United SportsCar Championship (USCC): Oak Tree Grand Prix се провежда на Virginia International Raceway (VIR) в Алтън (САЩ) тази неделя (23 август). Продължителността на състезанието е два часа и четиридесет минути

BMW Z4 GTLM достига VIR с три точки по-малко от Porsche в класацията на производителите в категорията GTLM. Бил Ауберлен (САЩ) и Дирк Вернер (Германия) са втори по точки в класирането на пилотите на шампионата. Джон Едуардс (САЩ) и Лукас Лур (Германия) в момента са на четвърто място.

Автомобилът, BMW Z4 GTLM25 и24, са съответно втори и четвърти в отборното класиране по точки.

Бил Оберлен (BMW Z4 GTLM номер 25):

„Тази година продължава да бъде една от най-конкурентните, които помня. В началото на сезона изглеждаше, че Corvette задава темпото и това може да се окаже най-голямото ни предизвикателство. Сега Porsche спечели последните три GP. Мисля, че шампионатът ще продължи чак до последното състезание и събитието този уикенд ще бъде много добър индикатор за това кой ще бъде фаворитът за титлата."

Дирк Вернер (BMW Z4 GTLM номер 25):

“VIR е друга писта в нашия календар с прекрасно оформление, което я прави доста уникална. Имам страхотни спомени защо спечелих първото си състезание в американския шампионат за спортни коли през 2007 г. Като отбор трябва да работим усилено преди и по време на състезанието, за да се върнем във форма за битката за шампионата. Готов съм да настоявам отново."

Джон Едуардс (BMW Z4 GTLM брой 24)

„Миналата година конкуренцията във VIR беше интензивна. Бяхме близо до битка за победата, но нямахме достатъчно сили да увеличим темпото. Нашата кола обаче беше по-бърза тази година от миналата, така че съм убеден, че можем да завършим на подиума, докато преминаваме през най-важната част от сезона. Въпреки че Лукас и аз изоставаме по точки, BMW все още е в ожесточена битка за класирането при конструкторите."

Лукас Лур (BMW Z4 GTLM брой 24)

“VIR е впечатляващ; това е една от любимите ми песни в САЩ. Пистата е толкова бърза, но и изненадващо технична, истинско предизвикателство за един пилот. Джон и аз все още имаме шанс за титлата при пилотите, както и нашите съотборници. По-важното е, че сме в голяма битка за титлата при конструкторите. Трябва да вземем възможно най-много точки този уикенд. Само с две състезания след VIR, всяка точка е важна в последната част от сезона, не можем да си позволим да загубим."

Препоръчано: