BMW Motorrad: въглеродни влакна за рамките

Съдържание:

BMW Motorrad: въглеродни влакна за рамките
BMW Motorrad: въглеродни влакна за рамките
Anonim
Carbon Core BMW Motorrad
Carbon Core BMW Motorrad

BMW Motorrad: Въглеродните влакна ще бъдат използвани като структурен елемент за бъдещите мотоциклети BMW

BMW Motorrad възприема изцяло технологията за олекотен дизайн и взема пример от технологиите CarbonCore, които вече са широко разработени в превозни средства от гамата BMW i. BMW вече използва рамки от въглеродни влакна, за да поддържа своите BMW i3 и BMW i8 и използва значително количество от тях в новото BMW Серия 7, но сега изглежда, че BMW ще възнамерява да използва иновативния материал като гръбнак на бъдещите си предложения за мотоциклети. Въз основа на нови патенти, BMW работи върху два дизайна на рамката от въглеродни влакна.

BMW EfficientLightweight: CFRP технологията помага за намаляване на теглото с до 130 кг

Благодарение на стратегията BMW EfficientLightweight, новото BMW Серия 7 - например - ще наклони везните до 130 кг зад изходящото поколение. Сърцето на конструкцията е каросерия с Core Carbon, базирана на трансфера на технологии, извлечени от развитието на моделите BMW i. Използването на CFRP - чиито свойства са подходящи за използване в зони на пътническите отделения, изложени на големи натоварвания - увеличава твърдостта и здравината на усукване. Конфигурацията на елементите от ламарина може да се регулира съответно, което позволява значително намаляване на общата маса.

В този случай, за двете рамки, които ще бъдат направени за BMW Motorrad, едната е проектирана за използване при спортни модели, докато другата е дизайн на рама с пергола, подходяща за по-голяма част от гамата на марката. Пускането в производство на новите дизайни ще позволи на BMW Motorrad да намали теглото на своите мотоциклети, без да компрометира тяхната твърдост. Спестяванията на тегло са значителни: с въглеродни влакна масата ще намалее с почти 40 процента по-малко, отколкото с метални алтернативи.

BMW Motorrad, разбира се, има богата история като носител на нови и иновативни технологии за производствени мотоциклети, като ABS. Подобно на много нови луксозни концепции и свързани иновации, вероятно е BMW Motorrad първоначално да въведе тези иновации сред по-скъпите си модели. Смята се обаче, че интервалът от време между представянето на нов дизайн и разширяването му към останалата част от гамата е минимален, тъй като BMW Motorrad вече значително намали разходите, свързани с производството на въглеродни влакна, което му позволява да си проправи път на пазарите. с по-евтини модели и по-малко печеливши модели по-бързо.

Препоръчано: