BMW Z4 GTLM Team RLL: 4-то и 5-то място

Съдържание:

BMW Z4 GTLM Team RLL: 4-то и 5-то място
BMW Z4 GTLM Team RLL: 4-то и 5-то място
Anonim
BMW Z4 GTLM Team RLL
BMW Z4 GTLM Team RLL

BMW Z4 GTLM Team RLL завърши четвърти и пети пред голямата публика, която взе участие в неделното двучасово и четиридесетминутно състезание Oak Tree Grand Prix на United SportsCar Championship на Virginia International Raceway

BMW Z4 GTLM Team RLL, управляван от Джон Едуардс и Лукас Лур, в номер 24 BMW Z4 GTLM, завърши състезанието на четвърто място. Бил Ауберлен и Дирк Вернер завършиха пети в кола номер 25. И двете BMW завършиха състезанието на същите позиции, от които стартираха. Състезанието бе спечелено от Porsche на Ник Танди и Патрик Пиле.

BMW Z4 GTLM Team RLL се състезава в съответствие с две различни стратегии, като и двата автомобила се стремят да извлекат максимума от новия Michelin single-stint, който анимира GTLM полето. Колата на Едуард и Лур беше планирала пробег с четири спирания - правейки едно спиране повече от всички останали - за да се намали дължината на всеки престой и да не се изтласква извън пределното разстояние на оптималното представяне на гумата.

Auberlen и Werner се състезаваха с различна комбинация Michelin, определяйки състезанието за "традиционни" три спирания.

Екипаж номер 24 на BMW Z4 GTLM Team RLL имаше перфектен ден; изпълнението на всеки период мина много добре. Квалифициралият се пилот Лур започна състезанието, предавайки колата на Едуардс по средата на състезанието след 44 обиколки.

Отбор 25 имаше два малки проблема по време на мача.

Първият пилот на старта, Auberlen, се завъртя в завой 1 в обиколка 20, но успя да грабне шесто място, преди да предаде колата на Вернер в обиколка 29, който излезе извън пистата в обиколка 68, губейки задната част на колата и събиране на тревата от решетката веднага щом се върна на пистата.

Auberlen и Werner вече са трети в класирането по точки на пилотите. Едуардс и Лур са еднакви за четвъртото място. BMW остава втори в класирането при конструкторите, но сега изостават с девет точки от Porsche.

Препоръчано: