BMW Group Classic Motorsport: в Zandvoort, за да си припомним славата

Съдържание:

BMW Group Classic Motorsport: в Zandvoort, за да си припомним славата
BMW Group Classic Motorsport: в Zandvoort, за да си припомним славата
Anonim
BMW Group Classic Motorsport M1 Procar
BMW Group Classic Motorsport M1 Procar

BMW Group Classic Motorsport предлага уникална колекция от състезателни автомобили и мотоциклети по време на Историческото Гран При на Zandvoort. След ново партньорство, историческото подразделение за моторни спортове на BMW Group Classic ще представи и демонстрира своето наследство от успехи в моторните спортове на Circuit Park Zandvoort на 28, 29 и 30 август 2015 г

BMW Group Classic Motorsport, точно 30 години след последното състезание на Формула 1 в Голямата награда на Холандия, вълнението от старомодния състезателен двигател отново ще проникне в Circuit Park Zandvoort от 28-30 август 2015 г. Този уикенд традиционната писта - разположена сред хълмист пейзаж точно на холандското крайбрежие на Северно море - ще бъде мястото на Историческата Гран При на Zandvoort 2015. За първи път BMW Group Classic ще участва в тази среща от легендарна атмосфера, която ще обхване различните епохи от състезателната история на производителите на автомобили.

Десет състезателни автомобила и три състезателни мотоциклета ще дойдат от дока на BMW Group Classic и ще възродят спомените за завладяващи състезания и грандиозни победи в множество различни класове и шампионатни серии.

Със силното си усещане за традиция и солидни състезателни умения, те правят BMW Group Classic Motorsport перфектния исторически спътник за поддръжка, реставрация и представяне на тези автомобили и мотоциклети, които някога са предизвиквали сензация и нападение на състезателните писти. свят.

Резултатите от тази работа вече са видими за първи път на историческата Гран при на Zandvoort. По случай четвъртото издание на събитието, което привлече над 50 000 посетители миналата година, програмата включва състезания като част от шампионата FIA Masters Historic Sports Cars Championship, както и демонстрационни обиколки на пистата, които дават достатъчно място за многобройните състезателни рядкости, за да покажат своя потенциал, който остава вълнуващ и до днес.

Серията BMW Group Classic Motorsport за Историческата Гран при на Zandvoort 2015 предлага поглед към шест десетилетия история на автомобилните състезания. На 4,26-километровата хълмиста писта на дюните Зандворт феновете ще имат възможността да видят BMW M1 от серията Procar от 1979 г. и BMW 635 CSi, който спечели Европейския шампионат за туристически автомобили през 1983 г., както и BMW M3 2.5 DTM, който е включен в серията немски туристически автомобили през 1992 г. Надарен с рекорд от големи успехи в прекрасните 24 часа на Льо Ман, има BMW V12 LMR, генерален победител в това състезание на дълги разстояния през 1999 г., както и BMW M3 GT2, който беше най-бързият в класа GT Pro през 2011 г.

Освен това ще има възможност да се полюбувате на Chevron BMW B21, който дебютира в шампионата на Формула 2 през 1972 г. и сега се завръща на пистата след две години пълно възстановяване, както и на March 782, също задвижван от двигател на BMW, който спечели европейския шампионат през 1978 г. в същата състезателна серия.

BMW Group Classic Motorsport M1 Procar
BMW Group Classic Motorsport M1 Procar

Препоръчано: