Формула E: BMW все още е главен герой

Съдържание:

Формула E: BMW все още е главен герой
Формула E: BMW все още е главен герой
Anonim
Формула Е
Формула Е

Формула E: BMW отново ще бъде главен герой във Формула Е на шампионата 2015/2016. Когато вторият сезон стартира на 17 октомври 2015 г., BMW отново ще бъде официален автомобилен партньор с BMW i8 Safety Car и BMW i3 Medical Car

Формула E: иновативната марка BMW i роди спортен автомобил като футуристичния BMW i8. Хибридният спортен автомобил се завръща в състезателната серия за електрически едноместни автомобили като официален автомобил за безопасност. В същото време изцяло електрическият автомобил с нулеви емисии, BMW i3, възобновява ролята си на медицински автомобил. Освен това за първи път ще бъдат използвани два електрически скутера BMW C evolution и един BMW X5 xDrive40eplug-in хибрид .

“BMW i и Formula E ще играят страхотна игра! ФИА удари в завладяваща нова посока със своя шампионат във Формула Е. През 2014/2015 поставихме началото на успешно партньорство и това ще продължим да правим в Сезон 2.

Напълно електрически състезателни автомобили, улични писти в сърцето на глобалните метрополии и специално средство за ангажиране на фенове чрез социалните мрежи: това е концепцията на серията Formula E, която пожъна огромен успех през първата си година. BMW участва в серията от самото начало като официален партньор с BMW i8 Safety Car и BMW i3 Medical Car. Тази платформа затвърди позицията на BMW като пионер в областта на електрическата мобилност."

Йорг Райман, ръководител на BMW Brand Experience.

Започвайки от началото на втория си сезон, Формула Е ще бъде "отворен" шампионат. За разлика от встъпителния сезон, когато всички автомобили бяха технически идентични, осем от десетте отбора ще започнат новия сезон със собствена технология. Основният фокус на техническите промени ще бъде задвижването. Това води до различни скорости, звуци и най-важното, разлики в ефективността по време на пътуването.

Новият сезон започва на 17°октомври 2015 г. в Пекин.

Състои се от единадесет състезания в десет държави.

Препоръчано: