Magna: BMW и Jaguar насищат l’ завод

Съдържание:

Magna: BMW и Jaguar насищат l’ завод
Magna: BMW и Jaguar насищат l’ завод
Anonim
Магна BMW X3 E83
Магна BMW X3 E83

Magna: заводът в Грац, наситен с повече от 200 000 автомобила, поръчани от Jaguar и BMW

Magna: С нови поръчки от BMW и Jaguar, заводът на Magna в Грац ще бъде почти напълно наситен отново в дългата си производствена история. Повече от 200 000 автомобила ще се произвеждат годишно в завода на Magna, каза президентът на Magna Europa Гюнтер Апфалтер.

Magna не разкри кои модели на BMW или Jaguar ще се произвеждат в Грац, но вече се подготвяме, че следващото BMW Серия 5 (G30, б. ред.) също ще се произвежда в Австрия.

Новото семейство BMW Серия 5 G30 е изградено върху изцяло новата платформа '35up', сега CLAR, която ще бъде намерена в моделите BMW Серия 3, BMW Серия 5, BMW Серия 6 и BMW Серия 7.

Платформата съчетава високоякостна стомана, алуминий и въглеродни влакна, за да наклони баланса с 80 кг в сравнение с днешната серия 5.

CLAR, свиване на клъстерната архитектура, описва голяма степен на гъвкавост в структурата, с многостранни подмодули (клъстери), които са по-широко регулируеми по съдържание, размер и адаптивност.

BMW също използва модулен дизайн за своите двигатели, групирайки цилиндри с единичен работен обем от 500cc, за да създаде три-, четири- и шестцилиндрови двигатели, с 60% от общите части.

2,0-литров четирицилиндров двигател ще задвижва 520d със 190 к.с. и 525d с 231 к.с., докато бензиновият вариант ще има 272 к.с. и ще бъде 530i. Трицилиндров двигател ще намери своето раждане в 518d със 150 конски сили.

В завода много линии ще бъдат преустроени, докато новите производствени линии бяха построени това лято и тяхното внедряване ще продължи до следващата година.

Точната сума на инвестицията не е разкрита, но е разумно да си представим цифра близо до три милиона евро, както беше посочено по-рано. Общо 2000 нови служители ще бъдат наети до 2017 г.

С новите поръчки от BMW (2017-2020 / 23), Jaguar (два модела през 2017 г.) и Mercedes-Benz (серия G до 2020/22 г.), ще бъде възможно да има пълно насищане на промишлено предприятие. На въпрос дали нов клиент ще може да пристигне от Азия, Апфалтер отговори: „Азия е сред любимите ни“

Апфалтер се въздържа от коментар относно наемането на нови клиенти, като интернет гигантите Google и Apple.

„Както казах, ние вършим инженерната работа за традиционни клиенти, както и за нови клиенти“, каза Апфалтер.„Ние сме може би единствената компания, която може да предложи всичко от разработка и дизайн до цялостно производство на автомобили с нови иновативни технологии.“

Препоръчано: