BMW провали: какви са провалите модели?

Съдържание:

BMW провали: какви са провалите модели?
BMW провали: какви са провалите модели?
Anonim
БМВ провал
БМВ провал

BMW провал: дори великите правят грешки от време на време. И баварският производител може да се откаже от доста грешки, допуснати през последната му ера. Да видим кои

BMW провал. Марката "бяло синьо" витло не е лишена от грешки в последно време. Ако се върнем 10 години назад, можем да видим, че много от тези грешки са спонтанно отстранени. От поредицата "правейки грешки се научаваш". Но нека да вървим по ред и да разберем какви могат да бъдат моделите на флопа.

BMW Flop1: BMW Серия 5 Gran Turismo

БМВ провал
БМВ провал

Ще бъде голям глас, но BMW Серия 5 Gran Turismo е много добре обмислена и много зле изработена концепция. Нека бъдем ясни, в нейното концептуално значение идеята за кола, която ви дава възможността да отидете от точка А до точка Б в пълна свобода, може да се направи от мнозина. Но създаването на автомобил, който има амбиции за спорт, пътуване и в същото време лукс, не е лесна задача. И всъщност BMW не успя перфектно. Колата изглежда с линия, която е всичко друго, но не и хармонична и от някои източници научаваме, че линията на покрива, проектирана по този начин, е резултат от забравяне на дизайна, коригирано по време на строителството. Всъщност нямаше достатъчно място за поставяне на въздушните възглавници-завеси на покрива и трябваше да се създаде арка между A-колоната и C-колоната много по-извита и повдигната. Ето причината за тази реплика. В същото време вътре сме добре дошли в много по-луксозна кабина от съответното BMW Серия 5 F10. Следователно механичната основа е широко заимствана от BMW Серия 7 F01. Механично съвършенство и покрития отвътре, линия, която разделя отвън. Провал, който завършва, когато BMW USA решава да не внася BMW Серия 5 Touring F11 на американска земя, а само Gran Turismo. Тотален срив в продажбите.

Така че защо да вземете Серия 5 Gran Turismo, когато нормалното BMW Серия 5 Touring или BMW X5 постига същата цел?

Моят отговор: да изпъквам.

BMW Провал номер 2: 1-во поколение BMW iDrive

Образ
Образ
Образ
Образ

Идеята на дизайнерите беше да дадат цялостно опростяване на всички нарастващи бордови функции, които новият флагман на BMW, Серия 7 E65 (за който ще говорим по-късно, Ред.) успя да предложи, гарантирайки - в същото време - линеен и почти морски стил.

"Голямо копче", което може да контролира климата, радиото, телефона, навигатора, би накарало и най-закоравелите геймъри да вирнат носове. Ако добавим към това и изключителна бавност в пасажите, прекомерно тромав достъп до различните подменюта, направихме en plein.

Вече с новата версия от 2-ро поколение и сега с най-новите 3-4 еволюции и с най-новото 5-то поколение, което също позволява гласово и жестово управление на функциите, системата iDrive се превърна във флагмана на BMW. След като свикнете с него, няма да можете без него.

BMW Провал номер 3: BMW Серия 7 E65.

BMW Серия 7 E65 RID
BMW Серия 7 E65 RID

По-известен като BMW на "Bangle", Серия 7 E65 не е точно провал. Но наистина е странно да видиш тази предница и особено тази отзад като "Порше" с багажника, опрян върху него, след великолепното BMW Серия 7 E38.

Колата също имаше големи електронни недостатъци, които също бяха свързани с въвеждането на чисто новата система iDrive. Накратко развалена кола. Особено за клиента, който беше принуден често да спира машината и да извършва ремонти, които бяха всичко друго, но не и достъпни. Въпреки странността на езика си, трябва да признаем, че E65 създаде нова стилистична жилка в BMW, позволявайки му да се „подмлади“и да се отвори към нова клиентела, която след това стана лоялна с предложението на новото BMW Серия 7 F01.

BMW Провал номер 4: BMW Серия 3 Compact Ti

BMW 325ti Compact RID
BMW 325ti Compact RID

Не говорим за International Touring, а за малкото BMW Серия 3 Compact, което в деклинацията си базирано на BMW Серия 3 E46 обаче имаше доста забавен външен вид. Изобщо не беше лош за шофиране, всъщност може би беше по-добър от аналога си BMW 3 Series E36, но беше ли необходимо да му придаваме такъв вид? Тези единични фарове и стрелката, която излиза отстрани, изглежда са резултат от скица, направена по време на много значителна обедна почивка. Това е едно от най-лошите BMW, според мен, една от най-големите грешки на BMW.

И кой е най-големият провал на BMW за вас?

Препоръчано: