BMW Motorsport: впечатления след Москва

Съдържание:

BMW Motorsport: впечатления след Москва
BMW Motorsport: впечатления след Москва
Anonim
BMW Motorsport M4 DTM
BMW Motorsport M4 DTM

BMW Motorsport се наслади на успешен уикенд в кръга на шампионата DTM в Москва (RU) с три подиума и много повече пилоти в челната десетка

BMW Motorsport, вече в състезанието в събота, Марко Витман (Германия) и Бруно Шпенглер (Калифорния) завършиха съответно втори и трети, като Витман стартира от полпозишън в Ice-Watch BMW M4 DTM. Том Блумквист зае осмо място вкъщи, като завърши по точки за втори път в своя дебютен сезон.

BMW Motorsport, обаче, в неделя Шпенглер беше най-добрият сред пилотите на BMW, заемайки второ място и му позволявайки да поиска най-добрия си резултат за сезона в DTM досега. Maxime Martin (BE) и Wittmann завършиха четвърти и седми за BMW Team RMG.

Йенс Марквард (BMW Motorsport Director):

„Можем да бъдем доволни от нашето пътуване тук, в Москва. След два подиума вчера, Бруно Шпенглер зае впечатляващото второ място. За съжаление той не успя да се качи на най-горното стъпало. Максим Мартин се бори здраво, за да завърши четвърти и да спечели няколко добри точки. Марко Витман беше третият ни автомобил в челната десетка, завършвайки седми. Тази писта беше щастлива земя за нас: откакто Москва беше включена в календара на състезанието, винаги сме завършвали на подиума тук. След три поредни състезателни уикенда в чужбина, сега очакваме третата част от финала на сезона в Германия. Поздравления за Майк Рокенфелер и Audi."

Бруно Шпенглер (BMW Motorsport Team Mtek, неделя 2-ро място, събота 3-то място):

„Третото ми място вчера беше фантастичен резултат. Дължа много на моя екип. Екипът успя да направи подобренията на колата още по-значими, което ми позволи да поддържам много добро време в състезанието. Щастлив съм, че взех много точки в Русия благодарение на моите два подиума. За съжаление бях забавен от Лукас Ауер по средата на състезанието - както и някои други пилоти. За щастие успях да го изпреваря и след това да грабна второто място."

Максим Мартин (BMW Motorsport Team RMG, неделя 4-то място, събота 18-то място):

„Състезанието беше много забавно, но беше много трудно. Аудитата бяха много силни, особено в дългосрочен план. Тогава бяхме блокирани от Лукас Ауер. Но такъв е животът. Четвъртото място не е лош резултат и ни дава няколко точки. Все още харесвам Москва, макар и повече в неделя, отколкото в събота."

Марко Витман (BMW Team RMG, неделя 7-мо място, събота 2-ро място):

„За съжаление не можах да се справя по-добре от седмия. Не успяхме да постигнем добро темпо в квалификацията и заседнахме в трафика с втория комплект гуми. Иначе можехме да се борим за полпозишън. В събота имах бавна пункция към края на състезанието - иначе можехме да се справим още по-добре. След уикенда със Спилбърг нещата са много по-добри за нас тук в Москва. Следователно пътуването до Русия си заслужава."

Аугусто Фарфус (BMW Motorsport Team RBM, нд 11-то място, събота 15-то място):

„Темпото ни просто не беше достатъчно добро. Имахме проблеми вчера и прекарахме целия уикенд в опити да намерим добър баланс за колата. Бяхме се подобрили леко днес, но за съжаление гонехме времето от началото на уикенда. Играехме на котка и мишка, но не можахме да се подобрим достатъчно. Да се надяваме, че в Ошерслебен е различна историята."

Том Бломквист (BMW Motorsport Team RBM, неделя 12-то място, събота 8-мо място):

„Беше малко като вчера. Липсваше ни темпото в надпреварата. След като го изпуснете от прозореца на DRS, става наистина трудно. Ще трябва да анализираме случилото се и да подобрим състезателното си темпо. Поне завършихме с точките вчера и представянето ни в квалификациите не беше толкова лошо. Сега трябва да се погрижим да подобрим темпото в състезанието."

Тимо Глок (BMW Motorsport Team Mtek, неделя 17-то място, събота DNF):

„Беше трудно състезание. Задният мост беше много нервен от първата до последната обиколка. Понякога имах чувството, че карам само настрани. Не беше добър уикенд за нас. Сега трябва да продължим от Москва и да се подготвим за Ошерслебен."

Антонио Феликс да Коста (BMW Motorsport Team Schnitzer, неделя 23-то място, събота 11-то място):

„Беше състезание – или по-скоро уикенд – за забравяне. Дори в събота нещата не се развиха както трябва, но поне бях в центъра на битката. Миналата неделя никога не бяхме конкурентни, нито в квалификацията, нито в състезанието. Сега всички трябва да обобщим и да сме сигурни, че сме готови за Oschersleben."

Мартин Томчик (BMW Motorsport Team Schnitzer, нд DNF, събота 17-то място):

„За мен това беше един от най-трудните DTM уикенди в моята кариера. Не можахме да зададем добри времена и нямахме абсолютно никакъв шанс да зададем каквото и да е време. Сега трябва да намерим причините за това и да настроим колата възможно най-бързо. Пътуването до Москва беше много разочароващо за мен."

Препоръчано: