BMW M235i Racing Cup: включени фарове в Zolder

Съдържание:

BMW M235i Racing Cup: включени фарове в Zolder
BMW M235i Racing Cup: включени фарове в Zolder
Anonim
BMW M235i Racing Cup
BMW M235i Racing Cup

BMW M235i Racing Cup, имаше връхната точка на сезона за BMW Motorsport Juniores: първото състезание заедно с 24-те часа на Золдер (Белгия)

BMW M235i Racing Cup с пилоти Виктор Бувенг (SE), Луис Делетраз (CH) и Трент Хиндман (САЩ) се редуваха с техния главен инструктор Дирк Адорф (DE) зад волана на BMW M235i Racing и се прибраха 15-и място общо след 710 обиколки. Квартетът завърши девети в клас BMW M235i Racing Cup.

BMW M235i Racing Cup: Квалификация, която беше доминирана от силен дъжд, Zolder беше в най-добрия си вид при летни условия за старта на състезанието в събота. Бувенг и останалите 24 се наредиха на стартовата решетка за първата част от състезанието, което се проведе при идеални състезателни условия. В първата третина на състезанието отборът загуби време в гаража поради електрическа повреда и силно повредени спирачки. След това246 BMW M235i Racing се върна в състезанията без никакви проблеми. Юношите завършиха безупречен престой и поддържаха постоянни времена през цялата сесия.

Всички 11 BMW M235i Racing, които започнаха състезанието, завършиха в общия топ 20.

Много по-важен от крайния резултат беше безценният опит, придобит от BMW Motorsport Juniors на емблематичната писта във Фландрия. Това беше първият излет за издръжливост за всички юноши с изключение на Bouveng, който участва в 24-часовото състезание на Нюрбургринг с BMW M235i състезателен автомобил от редовния VLN шампионат за издръжливост. В допълнение към уникалните предизвикателства на 24-часово състезание, момчетата също изпитаха как да се грижат за колата, докато шофират два пъти през целия ден, как да действат като екип и как да споделят кола. Четирикилометровата писта в Золдер няма дълга права и изисква максимална концентрация от пилотите. Като се има предвид трафикът, с който се сблъскаха по време на 24-часово състезание, с автомобили с различна скорост, това беше още един важен тест за младшите и те го преминаха с отличие.

Наситена със събития седмица за младежите, които започнаха със семинар за гуми Dunlop. Официалният партньор на BMW Motorsport е единственият доставчик на състезателни гуми за BMW M235i Racing и дава възможност на младите таланти да опитат какво се случва зад кулисите в производствения му завод в Ханау (Германия). Младежите бяха особено заинтересовани от сложната и прецизна ръчна работа, свързана с производството на състезателни гуми.

Bouveng вече не трябва да чака до следващия уикенд за следващия акцент от програмата BMW Motorsport Junior. Той ще вземе участие в седмия кръг на VLN Endurance Championship зад волана на BMW Z4 GT3, управляван от Walkenhorst Motorsport, който отговаря и за Juniors BMW M235i Racing в Zolder. Младият швед зае мястото на Джеси Крон (FI): „BMW Motorsport Junior of the Year 2014“е в действие в европейските серии Le Mans с BMW Trofeo Sport Team Marc VDS.

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
BMW M235i Racing Cup
BMW M235i Racing Cup

Препоръчано: