DTM: връщане в Германия

Съдържание:

DTM: връщане в Германия
DTM: връщане в Германия
Anonim
DTM BMW M4
DTM BMW M4

DTM достигна края на своя сезон 2015. Популярната поредица за туристически автомобили влиза в третия финал от сезона си с 13-то и 14-то състезание за годината, които ще се проведат в „Motorsport Arena Oschersleben“(DE) от 11 до 13 септември

DTM се завръща в Германия след три състезателни уикенда в останалата част на Европа.

BMW Motorsport пристига на пистата в региона Magdeburger Börde в Германия с един поул багаж и три подиума в двете последни състезания на „Moscow Raceway“(RU).

За разлика от миналия сезон, когато те бяха домакини на DTM Oschersleben още през миналия май, тази година две състезания се провеждат през септември. BMW може да се похвали с няколко рекорда на пистата от 3,696 километра. Баварският производител спечели две победи и два полпозишъна в три състезания в Motorsport Arena след завръщането си в DTM през 2012 г.

Всеки път, когато пилот на BMW стартира от предната част на решетката в Ошерслебен, той става коронясан за DTM шампион в края на годината: през 2012 г. Бруно Шпенглер (Калифорния) стартира състезанието от полпозишън по пътя към титлата при пилотите, докато Марко Витман (Германия) постигна същото постижение през 2014 г. Шпенглер продължи да претендира за доминираща позиция за победа, като водеше състезанието от началото до края. Витман, от друга страна, нямаше късмет в наситеното със събития състезание с три фази на автомобила за безопасност, което го принуди да се задоволи с 19-то място в края на второто състезание за сезона. Победа номер две за BMW в Ошерслебен с любезното съдействие на Аугусто Фарфус (Бразилия) през 2013 г. Бразилецът, който кара за BMW Team RBM, стартира втори и завърши сезона с титлата при пилотите.

Пистата на Motorsport Arena е технически трудна. Както максималната скорост, така и перфектното управление са жизненоважни за бързи времена на обиколка. Рекордът за обиколка в Ошерслебен се държи от пилот на BMW: бившият пилот на DTM Джоуи Хенд (САЩ) постави време от 1: 21.255 минути на 15 СЕПТЕМВРИ 2013 г. - в своето BMW M3 DTM. Motorsport Arena е една от най-модерните писти в Европа и е включена в календара на DTM от 2000 г. насам. Една особеност прави пистата особено популярна сред феновете: зоните за зрители са разположени над нивото на пистата, предлагайки перфектна гледка към пистата и което позволява на феновете да следят действието отблизо и по личен начин.

Натиснете BMW Complete DTM Motorsport Arena

Препоръчано: