BMW Серия 3: 10 милиона бройки

Съдържание:

BMW Серия 3: 10 милиона бройки
BMW Серия 3: 10 милиона бройки
Anonim
BMW Серия 3
BMW Серия 3

BMW Серия 3: постигнат е голям крайъгълен камък. 10 милиона седани от среден клас, доставени на клиенти по целия свят

BMW Серия 3 Седан. 10-милионният автомобил слезе от производствените линии на завода на BMW Group в Мюнхен. Епохалното превозно средство е най-новият крайъгълен камък в 40-годишната история на успеха на BMW Серия 3. BMW Group е произвела повече от 14 милиона автомобила от тази серия до момента, повече от половината от тях BMW Серия 3 Седан. Производството на новото BMW Серия 3 Седан стартира наскоро през юли тази година. Еталонната кола на десетте милиона е синьо Imperial BMW 320d.

Херман Борер, мениджър на завода на BMW Group в Мюнхен, коментира:

„Историята на успеха на BMW Серия 3 започна тук в завода в Мюнхен и достига специална кулминация. Фактът, че това забележително превозно средство е произведено в нашия завод, е особена чест за нас и ме кара да се гордея с моя екип; наистина .

С единствения завод, който е произвел всичките шест поколения на BMW Серия 3, заводът на BMW Group в Мюнхен се смята за лидер за всички други съоръжения, произвеждащи същия сериен модел. За да отговори на многобройните нужди на различните поколения, растението трябваше да се изправя пред нови предизвикателства всеки път. Постоянното осъвременяване и надграждане на производствените системи: днешните клиенти имат голям брой варианти на модели и оборудване, от които да избират и могат да адаптират своите автомобили почти изцяло към личните си спецификации.

Заводът на BMW Group в Мюнхен в момента произвежда 1000 автомобила на ден, половината от които са BMW Серия 3. За да отговори на голямото търсене, моделната серия се произвежда и в заводите в Регенсбург, Динголфинг (Германия), Рослин (Южна Африка) и Tiexi (Китай).

История на успеха

През 1970 г. разработчиците на BMW Group започват работа по нова серия, която по-късно ще стане най-успешната на BMW. Дори и днес, всяко ново поколение на BMW Серия 3 винаги отговаря на едни и същи изисквания, съчетавайки ежедневната гъвкавост със съвременен дизайн и спортно изживяване при шофиране. След пет години развойна работа, производството на международния бестселър най-накрая стартира през юни 1975 г. Само няколко години по-късно първите варианти бяха добавени към гамата. С всяко ново поколение, BMW Серия 3 води пътя и се утвърждава като авангард в своя клас.

Препоръчано: