BMW 330e и BMW 225xe Active Tourer: широк all’ електрически

Съдържание:

BMW 330e и BMW 225xe Active Tourer: широк all’ електрически
BMW 330e и BMW 225xe Active Tourer: широк all’ електрически
Anonim
BMW 330e - 225xe Active Tourer
BMW 330e - 225xe Active Tourer

BMW 330e и BMW 225xe Active Tourer: Plug-in хибридната мобилност на BMW е подобрена с две нови предложения в гамата eDrive

BMW 330e и BMW 225xe Active Tourer, представляват новата офанзива на гамата BMW eDrive. Предлагането на устойчива мобилност от баварския гигант напредва с времето. И го прави, като се обръща към много по-широк сегмент от обществеността от BMW X5 xDrive40e и BMW 740e. Той попада в областта на седаните от среден клас (бивш зает от BMW ActiveHybrid3, Ed) с новия

BMW 330e: към седана с амортисьора

BMW 330e, задвижван от мощния 4-цилиндров турбо B48, съчетан с автоматична скоростна кутия ZF8HP, вградена с хибриден модул, разработен от трансмисионния гигант, и с "буферна" батерия, разположена в багажното отделение, което позволява да има мобилност дори чисто електрическа.

За да осигури типична за BMW динамика на шофиране, Plug-in хибридното задвижване съчетава модерен електрически мотор с мощност 65 kW / 88 к.с. с максимален въртящ момент от 290 Nm с четирицилиндров двигател с вътрешно горене, доставящ 135 kW / 184 к.с., и произвежда въртящ момент от 320 Nm Комбиниран разход на гориво според NEDC е 2,1 - 1,9 литра на 100 километра, съответните CO2 емисии са 49 - 44 g/km. Благодарение на системна мощност от 185 kW / 252 к.с. и максимален въртящ момент от 420 Nm, BMW 330e ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,1 секунди и отбелязва максимална скорост от 225 км/ч. На практика максималният наличен обхват е 600 километра. Електрическият мотор и двигателят с вътрешно горене задвижват задните колела на седана чрез стандартната осемстепенна скоростна кутия Steptronic. Поставянето на електродвигателя пред скоростната кутия позволява използването на редуктора на скоростната кутия дори само при електрическа предавка. Това направи възможно премахването на преобразувателя на въртящия момент и по този начин компенсира допълнителното тегло на втория задвижващ блок. Електрическият мотор поддържа ендотермичния двигател с въртящ момент от 100 Nm, който може временно да бъде надстроен чрез позицията на педала на газта до 250 Nm.

Батерията с високо напрежение, съставена от литиево-йонни клетки, е поставена под багажника и разполага с ефективна система за криогенно течно охлаждане и силно интегрирана нискотемпературна верига. Батерията предлага общ капацитет от 7,6 kWh, което осигурява електрически пробег, следователно локално с нулеви емисии, от около 40 километра. BMW 330e е предопределено за градско шофиране и работа в града. Когато BMW 330e е паркирано, енергийният акумулатор за високо напрежение може да се зарежда както през традиционния контакт, така и през BMW i Wallbox с мощност на зареждане от 3,7 kWh; с помощта на BMW i Wallbox батерията вече е заредена след два часа и 15 минути; от друга страна, когато е наличен само нормален електрически контакт, енергийният акумулатор се зарежда след три часа и 15 минути.

Благодарение на интелигентната интеграция на високоволтовата батерия в отделението под багажника, BMW 330e предлага багажник с гладък товарен под; опционалната система за товарене с облегалката на тристранната задна седалка (съотношение 40:20:40) се предлага без ограничение. В комбинация с обем на багажника от 370 литра, новото BMW 330e е седан BMW Серия 3, идеално подходящ за ежедневно шофиране. В допълнение, интелигентното разположение на отделните компоненти на захранването направи възможно разпределението на масите по балансиран начин между осите, 50 на сто на предната ос, 50 на сто на задната ос, като по този начин създаде условия за това поведение при шофиране, динамично и управляемо, типично за всички модели на BMW Серия 3.

В режим MAX eDRIVE BMW 330e се движи изцяло електрически. Автомобилът използва цялата мощност на електрическия мотор за тази цел, отбелязвайки максимална скорост от 120 км/ч. Тъй като е в състояние да измине до 40 километра в този режим, BMW 330e е идеалният автомобил за пътуващи или хора, живеещи в градски център, защото ви позволява да преодолявате ежедневните разстояния по особено ефективен и екологичен начин.

BMW 330e - 225xe Active Tourer
BMW 330e - 225xe Active Tourer
Образ
Образ
BMW 330e iPerformance Продажби на BMW
BMW 330e iPerformance Продажби на BMW
Образ
Образ
BMW 330e iPerformance
BMW 330e iPerformance
BMW 330e
BMW 330e
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

BMW 225x и Active Tourer: има място напред

В рамките на широката си продуктова гама, BMW Серия 2 Active Tourer е важен модел за BMW, който гарантира бъдещ растеж. С BMW Серия 2 Active Tourer и BMW Серия 2 Gran Tourer, широка гама от високоефективни, динамични, практични и просторни автомобили с предно или задвижване на четирите колела, оборудвани с бензинови или дизелови двигатели и идеални за всеки тип превозно средство вече са налични.развлекателни дейности или за задоволяване на нуждите на семейството. BMW 225xe, BMW Серия 2 Active Tourer с eDrive, е последователно усъвършенстван и оборудван с хибридно задвижване. BMW 225xe е първият премиум автомобил в своя сегмент, който разполага с plug-in хибридна система и предлага уникална в света комбинация от ежедневна практичност, динамика на шофиране и ефективност.

Хибридното задвижване на BMW 225xe се състои от 1,5-литров трицилиндров бензинов двигател със 100 kW / 136 к.с. с технология BMW TwinPower Turbo (комбиниран разход на гориво: 2, 1 - 2, 0 l / 100 km; CO2 емисии в комбиниран цикъл: 49 - 46 g / km). Задвижващият агрегат на новата фамилия двигатели на BMW с работен обем от 1500 cc, който задвижва предните колела чрез шестстепенна скоростна кутия Steptronic, е допълнен от електрически мотор с мощност 65 kW / 88 к.с., монтиран на задната ос, който позволява електрически пробег. максимум 41 километра. Литиево-йонната батерия от 7,7 kWh е компактно прибрана под задната седалка. Високата степен на интелигентно използване на интериора се комбинира с предно задвижване, задвижване на задните колела или електрифициран xDrive и различни режими на работа и мощност. Оптимизираното потребление на къси разстояния и в града беше важен фокус при разработването на plug-in хибридното задвижване на BMW 225xe. При проектирането на електрическия синхронен двигател и интегрирането му в задвижващата система чрез трансмисия с едно съотношение, приоритет беше посветен на динамиката на шофиране и ефективността в града.

При чисто електрическо шофиране, BMW Серия 2 Active Tourer с eDrive се държи като автомобил със задно задвижване. Малко по-високото тегло на задния мост в сравнение с моделите, оборудвани само с бензинов двигател, позволява още по-балансирано разпределение на масата, оптимизирайки отново динамиката на шофиране.

Електрическият мотор произвежда изключително висока ефективност, която достига 96 процента, оттук и максималната ефективност. В същото време, благодарение на бързата си и директна реакция при ускорение от място и високия въртящ момент от 165 нютонметра, електрическият мотор е идеален за подобряване на динамичния характер на типично BMW, осигурявайки отлично представяне при шофиране, и то не само в трафик, град. Шофирането в чисто електрически режим, следователно локално без емисии, е възможно до скорост от 125 км/ч. Когато скоростта е по-висока, високоволтовият стартер генератор активира бензиновия двигател BMW TwinPower Turbo почти без водачът да забележи, като същевременно отделя електрическия мотор. При скорости на шофиране по магистрала BMW 225xe се движи като кола с предно предаване, достигайки максимална скорост от 202 км/ч.

Пълен комплект за пресата BMW 330e и BMW 225xe Active Tourer

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: