BMW M4 DTM: Покер в Германия

Съдържание:

BMW M4 DTM: Покер в Германия
BMW M4 DTM: Покер в Германия
Anonim
BMW M4 DTM
BMW M4 DTM

BMW M4 DTM: Покер за BMW Motorsport в състезание 13 от DTM сезона в Ошерслебен (Германия): Тимо Глок взе втората победа в кариерата си в шампионата DTM в „Motorsport Arena“

BMW M4 DTM и Бруно Шпенглер (Калифорния) завършиха първото едно-две в DTM за BMW Team Mtek. António Félix da Costa (PT) и Augusto Farfus (BR) заеха трето и четвърто място, за да завършат добър ден в офиса на BMW.

Марко Витман (Германия), Том Бломквист (Великобритания) и Мартин Томчик (Германия) завършиха съответно шести, седми и осми, за да съберат точки за BMW в шампионата на конструкторите.

Йенс Марквард (BMW Motorsport Director):

„Това е фантастичен резултат за нас. Бяхме много силни, когато бяхме тук, и успяхме силно да подчертаем потенциала си днес. Тимо Глок направи страхотно състезание, безупречно за втората си победа в DTM. Той беше непобедим днес.

Bruno Spengler, António Félix da Costa и Augusto Farfus също се представиха добре, като завършиха от второ до четвърто място. Това беше първата двойна победа за BMW Team Mtek и всичките четири отбора на BMW имаха пилоти в топ 6.

Още три BMW в челната десетка допълват мечтания резултат за нас. Днес нямаме много време за празнуване. Утре се връщаме на работа и се надяваме да постигнем подобен резултат."

Тимо Глок (BMW Team Mtek, 1-во място):

„Тази победа е фантастична. Беше изключително приятно да карам колата днес. Трябваше обаче да вкарам своето BMW M4 DTM в състезанието. Исках да изляза от прозореца на DRS възможно най-бързо, за да избегна заплахата, представлявана от моя съотборник Бруно Шпенглер. Борих се като лъв през цялото състезание и бях възнаграден с втората си победа в DTM. Доволен съм от моя екип и работата ни най-накрая се отплати и успяхме да се справим отлично едно-две. Момчетата заслужаваха това."

Бруно Шпенглер (BMW Team Mtek, 2-ро място):

„Не можете да празнувате едно-две всеки ден. Това е страхотен резултат за моя отбор. Поздравления за Тимо Глок за втората му победа в DTM. Цялото представяне на BMW днес беше фантастично. Всичко мина идеално за нас. Спечелих много точки и сега отново се боря за титлата в Шампионата на пилотите. Все още трябва да сме стъпили на земята, но имаме всички основания да празнуваме днес."

Антонио Феликс да Коста (BMW Team Schnitzer, 3-то място):

„Успях да извлека максимума от нашия пакет днес. Хубаво е да се върна на подиума. Поздравления за целия BMW Motorsport за този фантастичен резултат. Ще направим всичко възможно да повторим днешното представяне утре."

Аугусто Фарфус (BMW Team RBM, 4-то място):

„Състезанието беше наред. За съжаление се заклещих в първия завой и се подхлъзнах малко назад. Това ми костваше място на подиума. Като цяло обаче темпото на нашата кола е изключително. Мисля, че можем да се борим за място на подиума в неделя."

Марко Витман (BMW Team RMG, 6-то място):

„За съжаление седмото място в квалификациите, когато бях забавен от съперник, не беше достатъчно добро, за да бъда на подиума тук. Тук е много трудно да се изпревари, така че трябваше да се задоволя с шесто място. Поздравления за Тимо Глок, Бруно Шпенглер и BMW Team Mtek за двойната победа.”

Том Бломквист (BMW Team RBM, 7-мо място):

„Всъщност започнах добре, но се озовах от външната страна на ъгъла и трябваше да отида много широко, за да избегна сблъсък. За съжаление това ми коства няколко места, което очевидно беше голям срам. Скоростта ми беше отлична, така че можех да финиширам много по-високо."

Мартин Томчик (BMW Team Schnitzer, 8-мо място):

“Колата беше много по-добра в квалификацията, отколкото в състезанието. По някаква причина загубих сцепление и не успях да се справя с темпото на моите колеги на BMW M4 DTM. Поздравления за всички за този фантастичен резултат за BMW."

Максим Мартин (BMW Team RMG, 11-то място):

„Много е трудно да имаш чист път на тази писта, когато си в центъра на групата, тъй като е почти невъзможно да се изпревари. Като такъв проблемите ми започнаха в квалификациите. След това имах известен контакт с други коли в първия завой, което не ми помогна точно."

BMW M4 DTM
BMW M4 DTM

Препоръчано: