Том Блумквист: най-младият победител в DTM

Съдържание:

Том Блумквист: най-младият победител в DTM
Том Блумквист: най-младият победител в DTM
Anonim
Том Блумквист
Том Блумквист

Том Блумквист (Великобритания, BMW M4 DTM) се присъедини към списъка с победители в DTM в своя дебютен сезон само с 14 състезания: пилотът на BMW Team RBM поведе великолепно състезание от старта до края с кулминацията на победата в Ошерслебен (DE) в подчертан стил

Том Блумквист стана втори на решетката още от самото начало, изпреварвайки своя съотборник Аугусто Фарфус (BR, Shell BMW M4 DTM) в първия завой и след това без да губи време да дръпне направо за всичко останало време. В края на 60-минутното състезание в „Motorsport Arena“едно нещо беше ясно: само на 21 години Том Блумквист е най-младият победител в шампионата DTM на BMW. Само Паскал Верлайн (Германия, Мерцедес) триумфира при по-младите. BMW взе своята 68-ма победа в DTM.

Фарфус пресече линията на второ място след Блумквист, за да завърши първия дубъл за BMW Team RBM в DTM. Ден по-рано BMW Team Mtek постигна същия мечтан резултат. Действащият шампион Марко Витман (Германия, Ice-Watch BMW M4 DTM) завърши трети, за да се присъедини към тях на подиума. António Félix da Costa (PT, Red Bull BMW M4 DTM) завърши четвърти, за да завърши втори пореден покер в DTM за BMW.

Тимо Глок (DE, DEUTSCHE POST BMW M4 DTM), току-що след победата си в съботното състезание, този път трябваше да се задоволи със седмо място. Максим Мартин (Белгия, SAMSUNG BMW M4 DTM) и Бруно Шпенглер (Калифорния, BMW Bank M4 DTM) бяха съответно девети и десети. Накратко, седем пилота на BMW финишираха по точките - точно както направиха в събота. Мартин Томчик (Германия, BMW M Performance Parts M4 DTM) трябваше да се задоволи с 20-то място, след като получи наказание за шофиране.

Реакции на състезание 14 от DTM сезон 2015

Йенс Марквард (BMW Motorsport Director):

„Това беше сензационна първа победа за нашия DTM новобранец Том Блумквист. За да намери стъпките си толкова бързо през първата си година и да спечели състезание по такъв доминиращ начин, той заслужава най-голямо уважение. Той е и един от най-младите победители в историята на DTM. Аугусто Фарфус също издържа много впечатляващо състезание, което означава, че BMW Team RBM успя да повтори вчерашния успех на Team BMW Mtek и да спечели едно-две днес. Марко Витман завърши подиум изцяло за BMW, докато четири други BMW отново завършиха в челната десетка. Много съм доволен от резултата от уикенда тук. Успяхме да се възползваме максимално от възможностите си, точно пред всички отбори. Бих искал да направя огромен комплимент на целия екип. Надявам се Лукас Ауер да е добре след лошото си падане."

Том Бломквист (BMW Team RBM, 1-во място):

„Аз съм невероятно щастлив. Това е може би най-големият ден в кариерата ми досега. Да спечеля състезание в моя дебютен сезон е фантастично. Забелязах в началото на сезона колко трудно е да постигнеш успех в DTM. Сега всичко се събра този уикенд и успях да се възползвам от възможността. И това ме накара да жадувам за още успехи."

Препоръчано: