BMW Team RLL: готов да навакса

Съдържание:

BMW Team RLL: готов да навакса
BMW Team RLL: готов да навакса
Anonim
BMW Team RLL BMW Z4 GTLM
BMW Team RLL BMW Z4 GTLM

BMW Team RLL е готов да се възстанови и да навакса с главните действащи лица от последната част на USCC (United SportsCar Championship)

BMW Team RLL прашка на Circuit of the Americas (COTA), в Остин, Тексас (САЩ), който ще бъде домакин на предпоследния кръг от United SportsCar Championship (USCC) с два часа и четиридесет минути Lone Star Льо Ман на 19 септември. BMW Team RLL наскоро завърши двудневен тест с двата състезателни автомобила BMW Z4 GTLM на пистата от 3,4 мили, с присъствието на пилотите Бил Ауберлен (САЩ), Дирк Вернер (Германия) и Джон Едуардс (САЩ). Лукас Лур (Германия) участва в Goodwood Revival, карайки BMW Group Classic BMW 1800 Tisa. Най-доброто класиране на BMW в COTA е третото място за Едуардс и Дирк Мюлер (Германия) през 2013 г. Ауберлен и Вернер са трети в класирането по точки на пилотите, осем точки зад Патрик Пиле (Франция).

Седем точки назад, Едуардс и Лур са твърдо на четвърто място. BMW Z4 GTLM с номер 25 и сестринската кола с номер 24 са съответно на трето и четвърто място в точките за отборно класиране. BMW е втори в шампионата при конструкторите, осем точки зад Porsche и шест точки пред Chevrolet (Corvette). Боби Рахал (Ръководител на екипа, BMW Team RLL):

„Ще бъде труден уикенд. През последните няколко години се квалифицирахме доста добре там, но COTA е много бърза писта и не ни хареса по отношение на конкурентоспособността на дългите прави. И ние се борим много по-силно от Porsche и Ferrari.

Бил Оберлен (номер 25 в BMW Team RLL Z4 GTLM):

„Все още имаме шанс в шампионата, но трябва да продължим да се подобряваме. Нашият тест в COTA мина добре и съм убеден, че сме на път за тласък в края на сезона."

Дирк Вернер (номер 25 BMW Team RLL Z4 GTLM):

" Със сигурност трябва да се върнем на подиума, ако се надяваме да продължим да се борим за първенството. Тестът мина добре с мен, тъй като успях да направя първите си обиколки на пистата COTA. Това е много технична писта и нямам търпение да се състезавам."

Джон Едуардс (номер 24 BMW Team RLL Z4 GTLM):

" Аз Вълнувам се да се върна в COTA. Първото ми състезание тук с BMW се оказа трудна битка, но Дирк (Мюлер) и аз завършихме трети, след като стартирахме от дъното. Лукас (Лур) и аз загубихме позиции в последните няколко състезания този сезон, но никой не се отказа. Тестът мина добре с много изминати километри при много горещи условия. Постигнахме напредък и вярвам, че ще покажем повече конкурентоспособност."

Лукас Лур (номер 24 BMW Team RLL Z4 GTLM): COTA е много модерна писта готина. Нуждаем се от много добър резултат и с двете коли, за да останем в надпреварата за шампионата и знам, че всички настояват силно за това.”

Препоръчано: