BMW Мексико: готов за работа

Съдържание:

BMW Мексико: готов за работа
BMW Мексико: готов за работа
Anonim
BMW Мексико
BMW Мексико

BMW Мексико е готово за новия си завод в Сан Луис Потоси

BMW Мексико не се губи в бърборене и верижните булдозери все още работят усилено в Сан Луис Потоси.

На това място първите превозни средства за бъдещия завод на BMW ще се произвеждат от 2019 г. Въпреки това 25 млади мехатроници вече започват ежедневието си като стажанти в столицата на щата. Като една от първите зони на новия завод, професионалното обучение започва четири години преди началната дата на производството с първото поколение ученици. Директорът по персонала на BMW AG Милагрос Каина-Андре, заедно с губернатора на щата Сан Луис Потоси, д-р Фернандо Торанцо, откриха новия център за обучение.

Каина-Андре, член на борда на директорите на BMW AG, каза на церемонията по откриването:

„Квалифицираните работници са решаващ фактор за успешен завод. В резултат на това започваме много рано и предаваме ключови квалификации, които са необходими на първо място за изграждането на електроцентралата. Очаква се да се увеличи броят на обучаемите и да се добавят професии като автомобилна мехатроника и механично производство през 2016 г.”

Дуално професионално обучение по немски модел

Професионалното обучение на BMW Group също следва успешния модел на двойно обучение в Мексико според германския модел. В сътрудничество с Технологичния университет в Сан Луис Потоси (UTSLP) студентите изучават теоретичните основи на бъдещата си професия. В завода на BMW книгите се заменят с касети и стажантите се потапят в практиката.

„Двойното професионално обучение е не само в Германия, но вече и в повечето международни локации на BMW Group, което е гаранция за добре обучен персонал,” обяснява Милагрос Каина-Андре. „Затова не се поколебахме нито за момент да въведем тази система и в Мексико. Намерихме отличен партньор за обучение в Технологичния университет на Сан Луис Потоси .

Професионалното обучение в завода на BMW Мексико в Сан Луис Потоси продължава две години при споделена отговорност с UTSLP. Преди тези две години обучаемите вече са преминали една година от „Превъзходен технически университет за ефективни електрически инсталации“на UTSLP. След като изтече тази първа година и след като студентите са обучени за този тип образование, завършилите придобиват техническата информация, за да подобрят английския си език и впоследствие да получат специализирано обучение в своята професия.

„За BMW Group доброто образование на нашите служители е основата за нашите качествени продукти, което ни отличава навсякъде по света. Началото на сформирането на тази първа формационна група е велик момент за нас. С това правим важна стъпка към бъдещето на BMW Group в щата Сан Луис Потоси"

Херман Борер, главен изпълнителен директор и главен изпълнителен директор на BMW Сан Луис Потоси.

Процес на подбор за BMW Мексико

След приключване на процеса на кандидатстване, процесът на подбор за професионално обучение започва с онлайн изпит. Хората, които постигат добри резултати, са поканени на селекционен ден в завода. Този ден състезателите демонстрират своите качества, наред с други неща, в групова работа и трябва да подготвят образец на своята работа. Кандидатите направиха кратко самопредставяне на английски език на финално интервю.

Ще има много избрани хора през следващите години, тъй като производството започва през 2019 г. в завода на BMW Мексико в Сан Луис Потоси, най-новият завод на BMW Group ще наема 1500 работници. Групата инвестира около 1000 милиона долара в завода. Този завод ще има капацитет от приблизително 150 000 автомобила годишно.

Пълен комплект за пресата

BMW Мексико
BMW Мексико
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: