BMW M3 Münchner Wirte: всичко е готово за l’ Октоберфест

Съдържание:

BMW M3 Münchner Wirte: всичко е готово за l’ Октоберфест
BMW M3 Münchner Wirte: всичко е готово за l’ Октоберфест
Anonim
BMW M3
BMW M3

BMW M3 Münchner Wirte: всичко е готово за Октоберфест в Мюнхен! Историческата ливрея, която вече е виждана на BMW M1 ProCAR от 1981 г., се завръща в този уникален екземпляр, който ще бъде изложен в BMW Welt

BMW M3 в ливрея "Münchner Wirte" е представено, за да съвпадне с тазгодишното обичайно събитие Октоберфест в Мюнхен (19 септември - 4 октомври). Еднократното ще подчертае връзките на компанията с моторните спортове като цяло и в частност с град Мюнхен. Дизайнът на ливреята на BMW M3 „Münchner Wirte“се връща към този на легендарното BMW M1 Procar от 1981 г., пълен с ивици в баварски стил и сини и бели плетени шнурове, с изображения на забележителностите на Мюнхен (като Олимпийския стадион)., Siegestor, Frauenkirche и централата на BMW - "четирицилиндровата" сграда), продавач на печени кестени и Wiesn-Schänke (шатра за бира) на Октоберфест.

BMW M3, проектирано от Валтер Маурер, чиято близка връзка с BMW датира от няколко десетилетия, създава ливреята за BMW M1 Procar „Münchner Wirte“и я рисува ръчно преди 34 години. „Въпреки че двете коли са много различни, беше изненадващо лесно да се върне дизайнът от състезателното BMW M1 с две врати към седана с четири врати BMW M3“, казва Маурер.

Повече общо, отколкото си мислите

Новото BMW M3 „Münchner Wirte“и BMW M1 Procar „Münchner Wirte“имат повече общо, отколкото изглежда: и двата автомобила предлагат предимствата на редови шестцилиндров двигател с четириклапанна технология. задвижване на задните колела и големия набор от опит в състезанията, натрупан от BMW M GmbH. Двигателят, който задвижва състезателния автомобил BMW M1 Procar, е развил 345 kW / 470 к.с., ускорява от 0 до 100 km / h (62 mph) за 4,5 секунди и позволява на автомобила да развива максимална скорост от 310 km / h (193 mph).

Най-модерният M TwinPower Turbo двигател на BMW M3 се доближава по отношение на конски сили, с колосалните 317 kW / 431 к.с., за да задвижи спортния седан до максималните 280 km / h (174 mph) когато са сдвоени.'M драйверен пакет и M Drivelogic трансмисия с двоен съединител, които се комбинират, за да ускорят от 0 до 100 км/ч (62 мили/ч) само за 4,1 секунди (комбиниран разход на гориво: 8,3 л/100 км [34, 0 mpg имп.]; комбинирани емисии на CO2: 194 g/km).

BMW M3 "Münchner Wirte" ще бъде изложено в BMW Welt по време на Октоберфест.

Как се роди идеята?

Измислих плана да превърна тази много специална работа в реалност през 1981 г., заедно с моите добри приятели и заедно с историческите мюнхенски ресторантьори Пуци Холения и Карл Хекъл, и тогавашния ръководител на отдела за пресата. BMW, Дирк Хенинг Щрасъл“, обяснява Маурер.

Няколко седмици по-късно BMW M1 Procar “Münchner Wirte” беше подредено в клас GT на 24-те часа на Льо Ман, където принц Леополд от Бавария, Кристиан Данер и Петер Оберндорфер се редуваха да карат. Специфичният дизайн на автомобила привлече много внимание и завладя въображението на мнозина, които го видяха, което се отразява в броя на изображенията, публикувани сега онлайн.

История

Шампионатът на BMW Procar несъмнено беше най-бързата и зрелищна състезателна категория от шампионатите за единични марки през 1979 и 1980 г. Състезанията се провеждаха на пистите на Формула 1 Гран При в Европа. Освен със своите постижения в серията Procar, BMW M1 Procar също прекара пистата на Льо Ман в историческото 24-часово състезание и различни национални шампионати, включително серията DRM (Шампионат на Германия) между 1979 и 1986 г.

Пълен прес комплект BMW M3 Münchner Wirte

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
BMW M3
BMW M3

Препоръчано: