Preis der Nationalgalerie 2015: Официален партньор на BMW

Съдържание:

Preis der Nationalgalerie 2015: Официален партньор на BMW
Preis der Nationalgalerie 2015: Официален партньор на BMW
Anonim
Прейс дер Национална галерия 2015

Preis der Nationalgalerie 2015, спечелена от Ане Имхоф, Бастиан Гюнтер получава наградата за операторско майсторство. BMW е изключителен и официален партньор

Preis der Nationalgalerie: голямо събитие вечерта на 18 септември 2015 г. в присъствието наминистър на културата Моника Грюттерсбеше обявен носителят на Preis der Nationalgalerie на церемония по награждаване в Hamburger Bahnhof - Museum für Gegenwart - Берлин.

Журито сБернарБлистен, директор на Националния музей на модерното изкуство, Център Помпиду в Париж,МануелБорха-Вилел, директор на музея на Националния център за изкуства Рейна София, Мадрид,ЕленаФилипович, директор на Kunsthalle в Базел;Удо Кителман, директор на Nationalgalerie, Staatliche Museen zu Berlin иГабриеле Кнапщайн, мениджър на изложбата в Hamburger Bahnhof, реши след интензивни дискусии на наградата Anne Imhof (роден през 1978 г. в Гисен, живее и работи във Франкфурт / Майн и Париж) с наградата.

С наградата Ан Имхоф получава ангажимента да има самостоятелна изложба в едно от местата на Nationalgalerie през следващата година, както и обширна публикация за нейната работа и свързаната с нея изложба.

Мотивация на журито:

„След оживено обсъждане както на представената тук работа, така и на цялостната работа на четиримата кандидати, журито гласува за Ан Имхоф. Сложността на неговите творби в различни източници и медии – включително кино, визуални изкуства и пърформанс инсталации – въвлича публиката в поток от образи и в преживяване на различна времевост. Между театралността и изображението Ан Имхоф артикулира нова позиция, която убеди журито".

Förderpreis für Filmkunst беше присъдена за трети път в сътрудничество с Deutsche Filmakademie.Бастиан Гюнтер(роден през 1974 г. в Хахенбург, живее и работи в Берлин и Остин, Тексас) печели наградата със своя 80-минутен игрален филм Калифорния и получава 10.000 евро за бъдещи проекти

Журито сМариусBabias, директор на nbk, Берлин,FritziHaberlandt, член на Deutsche Filmakademie,ФредКелемен, член на Deutsche Filmakademie,ЕваКраус, директор на Neues Museum, Нюрнберг,Поли Стейпъл, директор на галерия Chisenhale в Лондон, избра победителя сред шестте кандидати в списъка.

Като символична награда Айрис Бербен и Едуард Бергер (и двамата Deutsche Filmakademie) и Бернар Блистене предоставиха интуитивния филм на Йозеф Бойс от 1968 г. на Ане Имхоф и Бастиан Гюнтер.

Награденият калифорнийски филм и изложбата на четирите избрани късометражни филма могат да се видят в Hamburger Bahnhof до 17 януари 2016 г.

Писател и актрисаАнна Брюгеманръководеше церемонията по награждаването. Повече от 800 гости и членове на Verein der Freunde der Nationalgalerie, заедно с дългогодишния си партньор BMW, отпразнуваха двамата победители.Preis der Nationalgalerie стана възможна благодарение на Verein der Freunde der Nationalgalerie и с подкрепата на BMW.

Пълен комплект за пресата BMW Preis der Nationalgalerie

Популярна тема