Preis der Nationalgalerie 2015: Официален партньор на BMW

Съдържание:

Preis der Nationalgalerie 2015: Официален партньор на BMW
Preis der Nationalgalerie 2015: Официален партньор на BMW
Anonim
Прейс дер Национална галерия 2015
Прейс дер Национална галерия 2015

Preis der Nationalgalerie 2015, спечелена от Ане Имхоф, Бастиан Гюнтер получава наградата за операторско майсторство. BMW е изключителен и официален партньор

Preis der Nationalgalerie: голямо събитие вечерта на 18 септември 2015 г. в присъствието на министър на културата Моника Грюттерсбеше обявен носителят на Preis der Nationalgalerie на церемония по награждаване в Hamburger Bahnhof - Museum für Gegenwart - Берлин .

Журито с Бернар Блистен, директор на Националния музей на модерното изкуство, Център Помпиду в Париж, Мануел Борха-Вилел, директор на музея на Националния център за изкуства Рейна София, Мадрид, Елена Филипович, директор на Kunsthalle в Базел; Удо Кителман , директор на Nationalgalerie, Staatliche Museen zu Berlin и Габриеле Кнапщайн, мениджър на изложбата в Hamburger Bahnhof, реши след интензивни дискусии на наградата Anne Imhof (роден през 1978 г. в Гисен, живее и работи във Франкфурт / Майн и Париж) с наградата .

С наградата Ан Имхоф получава ангажимента да има самостоятелна изложба в едно от местата на Nationalgalerie през следващата година, както и обширна публикация за нейната работа и свързаната с нея изложба.

Мотивация на журито:

„След оживено обсъждане както на представената тук работа, така и на цялостната работа на четиримата кандидати, журито гласува за Ан Имхоф. Сложността на неговите творби в различни източници и медии – включително кино, визуални изкуства и пърформанс инсталации – въвлича публиката в поток от образи и в преживяване на различна времевост. Между театралността и изображението Ан Имхоф артикулира нова позиция, която убеди журито .

Förderpreis für Filmkunst беше присъдена за трети път в сътрудничество с Deutsche Filmakademie. Бастиан Гюнтер(роден през 1974 г. в Хахенбург, живее и работи в Берлин и Остин, Тексас) печели наградата със своя 80-минутен игрален филм Калифорния и получава 10.000 евро за бъдещи проекти

Журито с Мариус Babias, директор на nbk, Берлин, Fritzi Haberlandt, член на Deutsche Filmakademie, Фред Келемен, член на Deutsche Filmakademie, Ева Краус, директор на Neues Museum, Нюрнберг, Поли Стейпъл, директор на галерия Chisenhale в Лондон, избра победителя сред шестте кандидати в списъка .

Като символична награда Айрис Бербен и Едуард Бергер (и двамата Deutsche Filmakademie) и Бернар Блистене предоставиха интуитивния филм на Йозеф Бойс от 1968 г. на Ане Имхоф и Бастиан Гюнтер.

Награденият калифорнийски филм и изложбата на четирите избрани късометражни филма могат да се видят в Hamburger Bahnhof до 17 януари 2016 г.

Писател и актриса Анна Брюгеманръководеше церемонията по награждаването. Повече от 800 гости и членове на Verein der Freunde der Nationalgalerie, заедно с дългогодишния си партньор BMW, отпразнуваха двамата победители. Preis der Nationalgalerie стана възможна благодарение на Verein der Freunde der Nationalgalerie и с подкрепата на BMW .

Пълен комплект за пресата BMW Preis der Nationalgalerie

Препоръчано: