Бил Оберлен и Дирк Вернер печелят в Тексас

Съдържание:

Бил Оберлен и Дирк Вернер печелят в Тексас
Бил Оберлен и Дирк Вернер печелят в Тексас
Anonim
Бил Оберлен Дирк Вернер
Бил Оберлен Дирк Вернер

Бил Оберлен и Дърк Вернер печелят Тексас Шотът на пистата Америка за BMW

Бил Оберлен и Дърк Вернер, за BMW Team RLL оцеляха в много горещ и влажен следобед на пистата Circuit of the Americas (САЩ), в Остин, Тексас, където завършиха първи и седми в двучасовото и четиридесетминутно състезание Lone Star Le Mans, предпоследният кръг за 2015 г. за United SportsCar Championship.

Третата победа на отбора този сезон означава второ място за BMW в класирането по точки за конструктори GTLM.

Бил Оберлен (САЩ) и Дърк Вернер (Германия) взеха победата в номер 25 BMW Z4 GTLM – втората победа за дуото за сезона. Те направиха 72 обиколки по 3,4 мили всяка на пистата с 20 завоя, финиширайки с 1993 секунди пред Ferrari номер 62. До голяма степен благодарение на много добрата стратегия и управление от BMW Team RLL на Вернер, който разполагаше с точното количество гориво, необходимо за победа. В минутите на състезанието и двете Porsche-та, които бяха завършили всяка обиколка начело, трябваше да се върнат в бокса от първите две позиции за зареждане с гориво. Auberlen и Werner вече достигнаха второ място в GTLM Drivers Championship, само на три точки зад лидера Patrick Pilet (FR).

Джон Едуардс (САЩ) и Лукас Лур (Германия) имаха разочароващ ден, завършвайки седми в номер 24 BMW Z4 GTLM след спукване в края на състезанието поради отломки по пистата, които принудиха колата да боксира девет обиколки от карирания флаг. Едуардс и Лур са на пето място в класирането на пилотите на GTLM.

BMW Team RLL вече е твърдо на лов за шампионата и безкрайното сезонно събитие от 1000 мили в Petit Le Mans на 3 октомври.

Боби Рахал (Ръководител на екипа, BMW Team RLL):

„Чувствах, че можем да имаме добър ден, но не знаех, че ще го постигнем в края на състезанието. Беше страхотен ден за отбора и BMW. Голяма помощ от Бил и Дърк, които свършиха чудесна работа. Трябваше да пестим гориво, за да го направим, както правеха всички. Поршетата трябваше да спрат няколко обиколки пред нас и в крайна сметка беше просто въпрос Дърк да кара колкото може по-силно и да пести гориво. Всичко мина прекрасно. След последните няколко състезания това беше приятно."

Бил Оберлен (брой 25 BMW Z4 GTLM, 1-во място):

Благодаря на BMW Team RLL, който свърши страхотна работа въпреки жегата и влажността. Дни като днешния правят всичко полезно. Даваш всичко от себе си всеки път, когато си в тази кола. Ние бяхме главни герои в шампионата през цялата година и сега сме наистина близо до затварянето му.“

Дирк Вернер (брой 25 BMW Z4 GTLM, 1-во място):

„Влакче в увеселителен парк, подобно на състезание. В началото някак си вървеше срещу нас. В началото паднахме с около четири позиции. След това също имах равна зона по време на първия ми престой, така че не успях наистина да постигна добро темпо. Когато Бил влезе в колата, той беше много бърз. Той задмина Корвет и след това беше близо до водещата група. След жълтия флаг, в който се натъкнахме на P6, защото Ferrari-то ни изпревари, Falken Porsche ни изпревари, след това Corvettes се присъединиха към нас; чудо е как стигнахме първи. Подготовката се отплати и след това екипът свърши много, много добра работа, като изчисли горивото и ми даде инструкции. Колата беше просто страхотна на път. Мисля, че всички могат да бъдат щастливи, защото днес свършихме страхотна работа."

Джон Едуардс (брой 24 BMW Z4 GTLM, 7-мо място):

„Пробиването беше срам за нас, но преди всичко поздравления за момчетата в25. Те свършиха страхотна работа. Мисля, че днес можехме да имаме две BMW на подиума. Така че наистина е разочароващо, но до края на деня Лукас и аз вече бяхме доста далеч в шампионата при пилотите, така че основната ни цел беше да помогнем на BMW да спечели титлата при конструкторите."

Лукас Лур (брой 24 BMW Z4 GTLM, 7-мо място):

„В крайна сметка нямахме късмет с пункцията на колата ни. Мисля, че можехме да завършим на трето място. Това е лош късмет и понякога така става. Радвам се за BMW Z4 GTLM номер 25 и че постигнахме победа тук. Беше много трудно, горещо състезание, което ще даде възможност да се разбере кой ще бъде следващият победител в шампионата .

Пълен комплект за пресата BMW Z4 GTLM на COTA

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: