BMW M6 GT3: официално писта

Съдържание:

BMW M6 GT3: официално писта
BMW M6 GT3: официално писта
Anonim
BMW M6 GT3
BMW M6 GT3

BMW M6 GT3: новата състезателна кола в класа GT3, която оттегля BMW Z4, е официално представена на автомобилното изложение във Франкфурт 2015

BMW M6 GT3: новият курс за бъдещето в състезателния клас GT с представянето на новия автомобил започна! BMW M6 GT3 прави своя дебют на 66-ото издание на IAA Cars 2015 във Франкфурт на Майн (Германия). Състезателната версия на BMW M6 Купе ще бъде предоставена на многобройни частни отбори от сезон 2016 в серия от шампионати и известни състезателни събития по целия свят като част от BMW Sport Trophy.

BMW Motorsport насочи своя огромен опит - добре натрупан от 2010 г. - с прародителя на BMW M6 GT3, BMW Z4 GT3, в разработването на новия автомобил. Наистина, новият модел GT3 предлага редица подобрения, особено в областта на управляемостта и икономичността. Пример е използването на сериен двигател с M TwinPower Turbo технология, който развива повече мощност и значително увеличение на въртящия момент в сравнение с предишния 4,0-литров агрегат. В допълнение, със седалката на водача в централна позиция и с дълго междуосие, BMW M6 GT3 предлага усещане при шофиране, несравнимо на състезателната сцена. Нетната цена на автомобила е 379 000 евро.

BMW M6 GT3 тежи по-малко от 1300 килограма, а късоходовата задна скоростна кутия и секвенциалното зацепване, заедно с аеродинамичното тяло, оптимизирано в аеродинамичния тунел на BMW, подчертават предстоящия ентусиазъм към света на състезанията от BMW Motorsport през 2016 г. Надеждността, ефективността и удобството за обслужване на BMW M6 GT3 също ще бъдат фокусна точка спрямо предишния автомобил, настроен да удовлетвори изискванията на състезанията за издръжливост, а по-дългото му междуосие обещава да осигури значително подобрение в управлението в сравнение с BMW Z4 GT3. Освен самата кола, клиентите на BMW M6 GT3 ще могат да се насладят и на горепосочената услуга от официални сервизни техници на BMW Motorsport и винаги налична доставка на резервни части.

През май 2015 г., преди състезанието от 24-часовото състезание на пистата Нюрбургринг-Нордшлайфе в Германия, BMW Motorsport покани клиенти от целия свят за ексклузивно първо изпробване на BMW M6 GT3 - да не говорим подробно представяне на автомобила от шофьори и инженери - на събитие „зад затворени врати“в BMW M Testcenter Nürburg. Състезателната кола GT по-късно беше представена за феновете на „най-мощната буква в света“на традиционното М. Вечер, в петък, преди класическото състезание за издръжливост „Green Hell“. Клиентските екипи в Северна Америка успяха да наблюдават BMW M6 GT3 за първи път на USCC (United SportsCar Championship) в Уоткинс Глен (САЩ), където колата направи първата си публична поява отвъд Атлантическия океан в края на юни. След това BMW M6 GT3 беше разкрито пред отбори, пилоти и фенове в Spa-Francorchamps по време на 24-те часа в Белгия – най-важното GT състезание в света. И сега колата се появи в състезателна ливрея на BMW Motorsport за първи път на автомобилното изложение във Франкфурт.

BMW M6 GT3 премина през обширна тестова програма на различни писти през 2015 г. Това позволи на опитни шофьори на BMW да натрупат много ценен пробег зад волана на BMW M6 GT3 и да извършат важна работа на снимачната площадка - базовата линия на новия претендент за GT и състезания за издръжливост. Този нов клиентски състезателен автомобил сега преминава през последен кръг на настройка преди състезателния си дебют следващата година.

Пълен прес комплект BMW M6 GT3

BMW M6 GT3
BMW M6 GT3
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: