BMW Championship: голф на най-високо ниво

Съдържание:

BMW Championship: голф на най-високо ниво
BMW Championship: голф на най-високо ниво
Anonim
БМВ шампионат
БМВ шампионат

BMW Championship: голф на най-високо ниво. Фантастичен ден за Джейсън Дей, който се прибира в турнира с 22 удара под пара (262 удара), а 27-годишният младеж взима първата си титла от PGA Championship

Шампионатът на BMW представи едно от най-впечатляващите шоута в историята на плейофите на PGA Tour: Джейсън Дей спечели доминираща победа в шампионата на BMW, завършвайки турнира с победен резултат от 22 под пара (262 изстрела). 27-годишният австралиец, който спечели първата си голяма титла от PGA Championship само преди седмици, в шампионат в Conway Farms Golf Club, северно от Чикаго - въпреки че световната класа беше стеснена до третия от четирите турнира. първите 70 играчи на FedExCup. Победата за деня, която му донесе $1,485 милиона, също доведе до това Рори Макилрой (-14, T4) да го измести на върха на световната ранглиста.

„Поздравления за Джейсън Дей за брилянтното му представяне тази седмица“, каза Лудвиг Уилиш, президент и главен изпълнителен директор на BMW за Северна Америка. „Джейсън показа страхотни умения и решителност и ние сме горди да му представим трофеите от JK Wadley и BMW Championship.“

Второ място за Daniel Berger (-16). Също така в дебютния си сезон 22-годишният играч ще бъде сред 30-те играчи на първенството на TOUR Championship. Скот Пиърси (САЩ) завърши трети с един удар назад. Рики Фаулър (САЩ, -14), единственият играч освен Дей, печелил турнир от плейофите този сезон, завърши на четвърто място с Макилрой и Джей Би Холмс (САЩ).

„Начинът, по който се чувствам относно моята игра, нивото на увереност е най-високото, което някога съм бил през целия си живот. Това беше невероятно състезание за мен и днешната победа ме поставя в позиция да мога да стигна до номер 1 в света. Саид Дей, който вече спечели четири от последните осем събития на PGA TOUR и пътува до Атланта като фаворит за осигуряване на FedExCup и бонус награда на обща стойност 10 милиона щатски долара.

Денят отне само 124 удара за първите си два рунда - отговаряйки на рекорда на PGA TOUR. По това време той вече беше с два изстрела по-добър от Зак Джонсън в Open Champion (Съединени американски щати, -11, T13). Австралийското господство беше такова пред 115 000 очаровани зрители, че Фаулър се изложи в събота с думите: „Да играеш по начина, по който Джейсън го прави, няма за никого, дори турнирът да продължи на седем, осем, девет, десет смени.“

Двукратният победител Jordan Spieth (САЩ, -11, T13) също успя да представлява заплаха за Flyer Day - но той също беше всичко друго, но не и разочароващ. Spieth също направи hole-in-one на втората дупка, за която BMW от Северна Америка дари $100 000 на Evans Scholars Foundation, която получава всички приходи от BMW Championship. Университетски стипендии на фондацията Evans Scholars за Caddies.

Следващата година BMW Championship ще се проведе в Crooked Stick Golf Club, близо до Индианаполис, за втори път от 2012 г. Той ще се върне в Conway Farms през 2017 г. През 2018 г. турнирът ще се проведе в Aronimink Golf Клуб във Филаделфия, преди Медина кънтри клуб в Чикаго, който ще осигури основата за първите 70 професионалиста в PGA TOUR през 2019 г.

BMW Championship Press Kit

Образ
Образ
Образ
Образ
БМВ шампионат
БМВ шампионат
Образ
Образ

Препоръчано: