BMW: Дизелгейт скандал. Официалната позиция

Съдържание:

BMW: Дизелгейт скандал. Официалната позиция
BMW: Дизелгейт скандал. Официалната позиция
Anonim
BMW
BMW

BMW и скандалът Dieselgate: след групата Volkswagen, AutoBild сочи с пръст баварския производител.

Позицията на витлото е спряна и AutoBild се прибира

BMW Group току-що публикува официално изявление, в което се дистанцира от обвиненията, отправени от германския вестник Autobild, в който се споменават подобни практики за фалшифициране на консумацията и емисиите на автомобилите.

Да видим какво казва BMW за Dieselgate.

BMW Group не манипулира или фалшифицира никакви тестове за емисии. Ние спазваме законовите изисквания във всяка държава и отговаряме на всички местни изисквания за тестване. С други думи, нашите системи за обработка на отработени газове са активни както на тестовия стенд, така и при шофиране по пътищата. На всички етапи от развитието на BMW Group са въведени ясни, конкретни и обвързващи правила, за да се избегнат нередности.

Две проучвания, проведени от ICCT, потвърдиха, че BMW X5 и 13 други автомобила BMW отговарят на законовите изисквания по отношение на емисиите на NOx. При X5 не са открити несъответствия между тестовете в тестовата лаборатория и NOx, емитирани при полевия тест. Не сме запознати с резултатите от тестовете, споменати от Auto Bild на 24 септември относно емисиите на BMW X3 по време на пътен тест. Все още не са предоставени конкретни подробности за теста и затова не можем да обясним тези резултати. Свързваме се с ICCT и молим за разяснение на направения от тях тест.

Готови сме да обсъдим нашите процедури за тестване със съответните власти и да предоставим нашите превозни средства за тестване по всяко време.

Значението на дизеловите двигатели за постигане на целите за CO2

Политици по целия свят, и по-специално в Европейския съюз, определят строги стандарти за CO2 и други емисии. Целите за 2020 г. в Европа могат да бъдат постигнати само чрез широко използване на модерни дизелови двигатели и по-нататъшна електрификация.

Напредъкът, постигнат досега в намаляването на CO2 в Европа, до голяма степен се дължи на използването на дизелова технология. Посрещането на бъдещите нужди няма да бъде възможно без дизелови задвижвания, тъй като дизеловият двигател отделя около 15 до 20 процента по-малко CO2 средно от сравним бензинов двигател.

В BMW Group инвестирахме сериозно в бизнеса с рафиниране през последните години и оптимизирахме дизеловата технология като част от нашата програма EfficientDynamics.

В BMW дизеловите превозни средства представляват 38% от продадените автомобили в световен мащаб миналата година: Европа 80%; Германия 73%; САЩ 6%. Това представлява прибл. 20 000 автомобила в Съединените щати през 2014 г.

Стандартът за емисии Евро 6, който влезе в сила на 1 септември 2015 г. и е задължителен за всички нови регистрации, подобрява както защитата на околната среда, така и защитата на потребителите.

За да се преодолее разликата между резултатите от теста и реалния разход на гориво и емисиите, Европейският съюз работи върху нов тестов цикъл (WLTP) и тест за емисии за реално шофиране, известен като „емисии при реално шофиране“или RDE. Подкрепяме бързото въвеждане на нови разпоредби за създаване на яснота за потребителите и индустрията възможно най-бързо.

Изявление, което не оставя място за съмнение - засега

Пълен комплект за пресата

Препоръчано: