BMW DTM на Нюрбургринг: наполовина щастлив

Съдържание:

BMW DTM на Нюрбургринг: наполовина щастлив
BMW DTM на Нюрбургринг: наполовина щастлив
Anonim
BMW DTM
BMW DTM

BMW DTM на Нюрбургринг: Мартин печели, Шпенглер празнува на подиума

BMW DTM Със затварянето на уикенда на Нюрбургринг (Германия) четиримата пилоти на BMW вече добавиха имената си към списъка с победители в шампионата DTM за 2015 г., а още един пилот се присъедини към тях в Айфел: Максим Мартин (Белгия) от Team BMW RMG победиха в събота.

Съотборникът му Марко Витман (DE), Антонио Феликс да Коста (PT), Тимо Глок (DE) и Том Блумквист (GB) вече се бяха изкачили на най-високото стъпало на подиума пред него.

След победата му в Москва (RU) през 2014 г., това беше втората победа в DTM в кариерата на Мартин. Бруно Шпенглер (Калифорния) на трета позиция беше най-добре класираният пилот на BMW DTM във второто състезание в неделя. Но Мартин Томчик (Германия) имаше повод да празнува: След технически проблеми, които му попречиха да се състезава в събота, пилотът на BMW Team Schnitzer показа борбения си дух в неделното състезание: Започвайки от 24-та позиция на стартовата решетка, шампионът през 2011 г. стигна до девето място позиция - която го накара да излезе от Айфел с две точки.

Три въпроса към … Максим Мартин

Максим, какво означава за теб втората ти победа в DTM?

„Разбира се, тази победа означава много за мен. Беше фантастично да спечеля в Москва в дебютния си сезон през 2014 г. Но да го направя отново в тази трудна серия е страхотно потвърждение за мен. Началото на годината не вървеше много добре за никой от нас. Така че уикендите ми бяха доста смесени. Което прави резултата, който получих тук, още по-добър. Чувството е фантастично."

И на Нюрбургринг, домашното състезание на BMW Team RMG…

„Да, разбира се, това беше черешката на тортата. Едва ли е имало по-добро място да спечеля втората си победа в DTM. Момчетата имаха много приятели и семейство тук на пистата и им дадоха всичко. Благодаря им с фантастична победа."

Сега, наред с други неща, титлата при конструкторите се грабва в Хокенхайм. Тази обща цел обединява ли всички пилоти?

„Разбира се. Искаме да съберем необходимите точки, за да спечелим титлата. И знаем, че наистина няма значение кой от пилотите ще получи точките. Искаме да спечелим като велик отбор. Този отборен дух е това, което отличава BMW DTM Motorsport. Ето защо очаквам с нетърпение финала .

Препоръчано: