BMW Z4 GTLM USCC: готов за Petit Le Mans

Съдържание:

BMW Z4 GTLM USCC: готов за Petit Le Mans
BMW Z4 GTLM USCC: готов за Petit Le Mans
Anonim
BMW Z4 GTLM USCC
BMW Z4 GTLM USCC

BMW Z4 GTLM е готово за закриването на 18-ото шампионатно събитие в клас GTLM в Пети Льо Ман, което ще се проведе на Road Atlanta (САЩ)

BMW Z4 GTLM и BMW Team RLL ще се състезават в заключителния кръг на 2015 United SportsCar Championship на 18-ото състезание в Petit Le Mans (САЩ) този уикенд.

10-часовото състезание, проведено в Роуд Атланта (САЩ), традиционно завършва състезателния сезон на шампионата в Северна Америка и ще бъде вълнуващ етап за феновете на BMW. BMW Team RLL спечели третото си състезание за годината преди две седмици на Circuit of the Americas (САЩ), което успя да постави BMW само на три точки зад Porsche в шампионата на конструкторите, отборите и пилотите. Победа дели BMW от титлата при конструкторите. Победа за BMW Z4 GTLM с номер 25, която може да му осигури и отборния шампионат и да коронова пилотите Бил Оберлен (САЩ) и Дирк Вернер (Германия). За да подкрепи състава за последното състезание за годината, екипът на BMW Motorsport добавя пилота Аугусто Фарфус (Бразилия) към колата номер 25 на Ауберлен и Вернер. Йенс Клингман (Германия) ще се присъедини към Джон Едуард (САЩ) и Лукас Лур (Германия) в сестра кола номер 24.

Фарфус и Клингман водеха отбора и в Дейтона (САЩ), и в Себринг (САЩ) този сезон. Независимо от крайния резултат, сезон 2015 беше отличен за BMW Team RLL.

Три победи (Лонг Бийч, Лагуна Сека и COTA) се равняват на точките, събрани през неговия шампионски сезон 2011 с BMW M3 GT. Още четири подиума (три секунди и едно трето място) поставиха отбора в обсега на всички титли от 2015 г. Боби Рахал (Ръководител на отбора, BMW Team RLL):

" Дори въпреки че спечелихме шампионати по реда на пристигането си в Petit Le Mans, все още трябва да спечелим самото състезание. Спечелихме няколко подиума, но това е много трудно събитие. Имахме злополуки по време на състезанията, които ни попречиха да се справим добре и други причини, които не ни накараха да се справим толкова добре, така че това е било малко такова събитие за нас в исторически план. Въпреки това, както видяхме в COTA, ние сме в състояние да се състезаваме конкурентно на писти с дълги прави, така че се чувствам доста уверен, че можем да бъдем там. Остава само да се надяваме на безаварийно състезание. Разбира се, тъй като изоставаме само с три точки от преднината в шампионата, има много основателни причини да се представим добре. Очакваме с нетърпение трудно, но добро състезание. " Пълен комплект за пресата BMW Z4 GTLM USCC Petit Le Mans

Препоръчано: