Zanardi: смелост и решителност на BMW Berlin-Marathon 2015

Съдържание:

Zanardi: смелост и решителност на BMW Berlin-Marathon 2015
Zanardi: смелост и решителност на BMW Berlin-Marathon 2015
Anonim
Zanardi BMW посланик
Zanardi BMW посланик

Занарди: официалният шофьор и посланик на BMW е известен със своя борбен дух и решителност, дотолкова, че получава прякора "Ананас"

Занарди със сигурност показа, че носи прякора, даден му в неделя на 2015 BMW BERLIN-MARATHON (DE). Занарди измина маратонската дистанция от 42 195 километра въпреки факта, че веригата на мотоциклета му се скъса по време на състезанието.

Това беше първото му участие в престижния BMW BERLIN-MARATHON. Това е най-голямото събитие за бягане в Германия, със 70 000 атлети, които се състезават в 42-то издание.

Посланикът на марката BMW Занарди стартира в категорията хендбайк. В този клас обаче са разрешени само колела в легнало положение. Така че той трябваше да смени обичайния си ръчен велосипед и да скочи в нещо непознато, което беше взел назаем от своя приятел Виторио Подеста (Италия).

Всичко мина по-добре от очакваното.

Въпреки факта, че се състезаваше в среда, напълно различна от вида спорт, който обикновено практикува, Занарди демонстрираше силно темпо по улиците на Берлин. Той имаше много добър резултат - докато веригата на ръчния му велосипед се скъса на девет километра преди края. Но италианецът не е мислил да се оттегли от надпреварата. Той седна на задната ос на ръчния си велосипед и буташе задните колела с ръце през останалите девет километра. След 1:50:32 часа той пресече финалната линия, аплодиран от огромната тълпа пред Бранденбургската врата.

Думите на Zanardi веднага след състезанието:

«Започнах с ръчен велосипед и завърших състезанието с инвалидна количка! Очевидно това не е BMW (смее се). Срамота е. Състезанието вървеше много добре. Всъщност бях много изненадан колко бърз бях, по-бърз, отколкото очаквах, на този непознат тип ръчен велосипед и в началото успях да остана с водещата група. Когато веригата се скъса, не исках да отстъпвам. Абсолютно исках да завърша този маратон в града, в който съм роден за втори път, и затова бутах ръчния си велосипед като олимпийска инвалидна количка през последните няколко километра.

Беше фантастично събитие. Атмосферата, многото, много зрители, които ни аплодираха - беше просто фантастично. Бих искал да се върна следващата година и да опитам всичко отново .

Няма много време за Занарди да си поеме дъх: той скоро ще пътува до Хавай (САЩ), където ще се състезава във втория си триатлон на дълги разстояния на 10 октомври.

Zanardi BMW Berlin-Marathon Press Kit

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: