Z4 GTLM: 4-то и 6-то място в квалификацията на Petit Le Mans

Съдържание:

Z4 GTLM: 4-то и 6-то място в квалификацията на Petit Le Mans
Z4 GTLM: 4-то и 6-то място в квалификацията на Petit Le Mans
Anonim
Z4 GTLM E89 Petit Le Mans
Z4 GTLM E89 Petit Le Mans

Z4 GTLM: BMW Z4 GTLM на Luhr заема 4-то място, Auberlen в номер 25 Z4 GTLM грабва 6-то място

BMW Z4 GTLM: Обратното броене до финала на сезона на 2015 United SportsCar Championship (USCC) в Роуд Атланта (САЩ) е зашеметяващо.

При квалификациите за последното състезание за сезона, класическият Petit Le Mans, BMW Team RLL си осигури обещаващи позиции в стартовата решетка. При трудни условия със силен дъжд и мокра писта Лукас Лур (Германия) се класира четвърти зад волана на номер 24 BMW Z4 GTLM. Германецът отбеляза лично най-добро време от 1:31.763 минути и беше с 1.689 секунди по-бавен от Porsche на Ърл Бамбър (Нова Зеландия), който грабна полпозишън. В днешното състезание Лур ще сподели шофьорските задължения с Джон Едуардс (САЩ) и Йенс Клингман (Германия).

Второто BMW Z4 GTLM, управлявано от Бил Оберлен (САЩ), записа време за обиколка от 1: 33 680 минути в квалификационната сесия от 15 минути, завършвайки шести в категорията GTLM. В десетчасовото състезание Оберлен ще се редува зад волана на кола номер 25 с Дирк Вернер (Германия) и Аугусто Фарфус (Бразилия). След инцидент, включващ Бамбър, сесията беше прекратена.

Изданието Petit Le Mans за 2015 г. ще бъде определящото събитие в битката за титлата GTLM на United SportsCar Championship. Вернер и Ауберлен изостават от лидерите в шампионата Патрик Пиле (Франция, Порше) само с три точки в класирането при пилотите. Същата разлика в точките разделя BMW от лидерите в класирането на отбора и конструкторите.

Боби Рахал (Ръководител на екипа, BMW Team RLL):

„Бях приятно впечатлен от квалификацията на Лукас, който беше доста близо до Porsche-тата и поддържаше колата добре на пистата. Мисля, че квалификациите са важни, но не до степен, в която рискувате да не се състезавате и да повредите колата. Бил имаше малко лош късмет, той имаше възможността да постави страхотно време, но имаше червен флаг точно когато се канеше да пресече стартовата/финалната линия и времето не беше прието. Но бях доста доволен от представянето и на двете коли. Днес пистата е много мокра и предстои дълъг и тежък ден."

Лукас Лур (BMW Z4 GTLM № 24, 4-томясто):

„Имахме предвид да отидем по-далеч с квалификациите, за да не се озовем в задръстване, тъй като твърдо вярвам, че не успяхме да разкрием пълния потенциал за повреда на нашата кола. Много съм доволен от представянето ни тук на мокро. Днес ще се опитам да се пазя от неприятности и не е толкова лесно. Убеден съм, че имаме добър пакет."

Бил Оберлен (BMW Z4 GTLM № 25, 6-томясто):

„Те бяха в доста лошо състояние и в доста лошо състояние. Беше много, много хлъзгава писта, особено когато се спускаше по Esses, така че беше само въпрос на време някой да излезе извън пистата и не исках това да съм аз. Това е десетчасово състезание за един ден и аз избрах предпазливостта, но след това сесията беше прекъсната от червения флаг, когато кола номер 912 катастрофира. Мисля, че сме в добра форма за състезанието."

Пълен комплект за пресата

Препоръчано: