BMW M6 GT3: пристигат първите подробности

Съдържание:

BMW M6 GT3: пристигат първите подробности
BMW M6 GT3: пристигат първите подробности
Anonim
BMW M6 GT3
BMW M6 GT3

BMW M6 GT3: първите подробности пристигат от BMW Motorsport за новите правила на FIA GT3 за следващия сезон 2015-2016, в допълнение BMW M6 GTLM ще се състезава отново в клас IMSA

BMW M6 GT3 ще се състезава за състезателни събития в новата серия GT3 с нови правила на FIA GT3 от следващия сезон. Освен това BMW Motorsport работи и върху нов претендент за елитния северноамерикански състезателен клас GT: BMW M6 GTLM. Планът е новоразработеният състезателен автомобил да участва в шампионата IMSA WeatherTech SportsCar през 2016 г.

BMW Team RLL ще отговаря за управлението на BMW M6 GTLM.

„Използването на основата на нашето ново BMW M6 GT3 за разработване на автомобил за IMSA WeatherTech SportsCar Championship беше логична стъпка. BMW M6 GTLM има всички основни съставки, за да развълнува феновете в Съединените щати и Канада. Очакваме с нетърпение да продължим ангажимента си отвъд Атлантическия океан към по-високо ниво, откакто WeatherTech Championship се превърна във висококачествен фентъзи стадион, който жонглира с легендарни места. Чувстваме се като у дома си."

Директор на BMW Motorsport Йенс Марквард.

Лудвиг Уилиш, председател и главен изпълнителен директор на BMW of North America, LLC, добави:

„Успехът в моторните състезания ни помогна да докажем нашата най-нова състезателна кола в Северна Америка преди четиридесет години и продължава да бъде част от маркетинговата стратегия на BMW днес. Като най-големият пазар за BMW M в света, ние сме нетърпеливи да зарадваме нашите фенове с BMW M6 GTLM в 2016 IMSA WeatherTech SportsCar Championship."

Инженерите на BMW Motorsport изведоха BMW M6 GTLM от BMW M6 GT3 и BMW M6 GTLM участва в "баланса на производителността", извършен от Международната асоциация за моторни спортове (IMSA) за хомологационния клас GTLM заедно с GT3 тестове, изготвени от FIA и ACO в Ладу (Франция).

След окончателни одобрения от IMSA, базирана в Северна Америка, BMW M6 GTLM се очаква да се състезава в IMSA WeatherTech SportsCar Championship през 2016 г. Подобно на версията GT3, колата се задвижва от леко модифицирана версия на двигател. производство 4.4 V8 с технология M TwinPower Turbo в BMW M6 Купе.

В предходните три сезона BMW Team RLL се състезава в американските серии Le Mans и United SportsCar Championship с BMW Z4 GTLM, отбелязвайки пет победи и още 15 подиума до момента. Други етапи в новата GT история на BMW в Северна Америка включват спечелването на титлата в американските серии Льо Ман през 2001 г. с BMW M3 GTR (пилоти, отбори и конструктор), както и с BMW M3 GT през 2010 г. (отбор и производители).и 2011 (Шофьори, отбори и титли на производителя).

Сезон 2016 на IMSA WeatherTech SportsCar Championship се открива с 24-те часа на Дейтона (САЩ) на 30/31 януари. Това е последвано от десет други събития за екипите на GTLM, които ги водят до някои от най-емблематичните писти в Северна Америка. Както е традицията, “Petit Le Mans” в Роуд Атланта (САЩ) ще осигури зрелищната сцена за финала на сезона на 1 октомври.

Пълен прес комплект BMW M6 GT3

Препоръчано: