BMW Team RLL: 2-ри и 4-ти Z4 GTLM на Road Atlanta

Съдържание:

BMW Team RLL: 2-ри и 4-ти Z4 GTLM на Road Atlanta
BMW Team RLL: 2-ри и 4-ти Z4 GTLM на Road Atlanta
Anonim
BMW Team RLL BMW Z4 GTLM Petit Le Mans Road Атланта USCC 2015
BMW Team RLL BMW Z4 GTLM Petit Le Mans Road Атланта USCC 2015

BMW Team RLL затваря 2015 United SportsCar Championship рано на Road Atlanta за Petit Le Mans, като на косъм изпусна титлите на пилотите, отборите и конструкторите. Ще се видим догодина

BMW Team RLL 2015 United SportsCar Championship (USCC) приключи рано в Road Atlanta (САЩ): Petit Le Mans, беше съкратен с два часа от десетте планирани поради лоши метеорологични условия,Джон Едуардс (САЩ), Лукас Лур (Германия) и Йенс Клингман (Германия) завършиха втори в клас GTLM с номер 24 BMW Z4 GTLM.

Те също грабнаха второто място в генералното класиране за BMW триото. Автомобил номер 25, управляван от Бил Оберлен (САЩ), Дирк Вернер (Германия) и Аугусто Фарфус (БР), завърши четвърти в категорията GTLM . Porsche, управляван от Ник Тенди (Великобритания), Патрик Пиле (Франция) и Ричард Лиц (Австрия) си осигуриха победа на Роуд Атланта (САЩ). За трети път този сезон автомобил номер 24 BMW Z4 GTLM спечели наградата DEKRA Green Challenge Award. Това означава, че пилотите на BMW изпуснаха на косъм титлите при пилотите, отборите и конструкторитеВернер и Ауберлен бяха само на три точки зад лидерите в състезанието. С победата си в Petit Le Mans, Pilet взе титлата при пилотите за 2015 г., Werner / Auberlen завърши втори с 305 точки - десет точки зад французина. Едуардс и Лур завършиха сезона пети като цяло с 291 точки. BMW Team RLL и BMW завършиха втори след Porsche в класирането по отборни и конструкторски точки. Ще бъде за следващата година. Емблематичният Petit Le Mans се превърна във водна битка, както беше предвидено: когато състезанието започна в 11.10 сутринта местно време, пистата вече беше много мокра от дъжда. Това затрудни условията. Няколко предизвикани аварии доведоха до развяване на жълтия флаг няколко пъти, при което всички пропуски бяха неутрализирани. Въпреки тежките условия, състезателите на BMW Team RLL направиха страхотно представяне без грешка, поддържайки своите BMW Z4 GTLM на пистата дори в най-тежките периоди на дъжд. Пет часа и 22 минути до финала на сезона на USCC обаче червеният флаг беше изваден поради лоши условия на пистата. Друг метеорологичен екип обяви пристигането на още по-силен дъжд - видим на радар - движещ се направо в посока на Road Atlanta. След едночасово прекъсване състезанието беше подновено. Въпреки това, с настъпването на мрака, тя най-накрая беше арестувана от съображения за сигурност в 19:01 ч. местно време - и сезонът приключи рано. Финалът на сезона на Road Atlanta също отбеляза последното състезание на BMW Z4 GTLM в Америка.

През 2013 г. колата отпразнува своя дебют в американските серии Льо Ман (ALMS) и също така се доказа като победител в световния шампионат на USCC. Общо BMW Team RLL отбеляза осем полпозишъна, пет победи - с три от тях през сезон 2015 в Лонг Бийч (САЩ), Лагуна Сека (САЩ) и Остин (САЩ) - и 16 подиума с този автомобил. През 2016 г. BMW Z4 GTLM ще бъде заменено от BMW M6 GTLM. Следващата година ще има общо 11 GTLM състезания в серията, която сега ще бъде известна като IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Сезонът започва в Дейтона (САЩ) на 30/31 януари 2016 г. Йенс Марквард (BMW Motorsport Director):

„Това състезание не е за хора със слаби сърца. Въпреки че постигнахме добър резултат тук с 2-ро и 4-то място, това не беше достатъчно, за да спечелим титлите при пилотите или конструкторите. Калната земя поради хаотичните условия ни извади от пистата. В един момент спрях да броя трилърите в разгара си. Нашите пилоти и екипът свършиха безупречна работа и държаха автомобилите под контрол през цялото състезание, въпреки трудните обстоятелства. Днес обаче не успяхме да постигнем скоростта на Porsche-тата. Така че завършваме втори в шампионата на пилотите, отборите и производителите. Това е повече от респектиращо за BMW Z4 GTLM в последния му сезон. Ако някой ми беше казал преди началото на сезона, че можехме да се борим за шампионата до последното състезание и да спечелим три състезания, щях да го помисля за лудост. Бих искал да благодаря на нашите състезатели, BMW Team RLL и BMW Северна Америка за тази страхотна година. Днес ще празнуваме малко фантастичен сезон, но от утре ще работим усилено, за да се подготвим за 2016 г. с BMW M6 GTLM. Няма да мине много време до началото на новия сезон. Поздравления за Porsche за спечелването на титлата.„

Боби Рахал (директор на екипа, BMW Team RLL):

Porsche беше там до нас, кой знае какво щеше да се случи. Очевидно условията бяха много трудни за всички. Достатъчно лошо е да се бориш с конкуренцията, да не говорим за майката природа. Във всеки случай годината беше добра за нас, спечелихме три състезания и сме втори в шампионата. Мисля, че трябва да сме доволни за годината, въпреки че винаги е разочароващо, когато е близо до спечелването на шампионат и не го направим, но ще се върнем следващата година."

Лукас Лур (24 BMW Z4 GTLM, 2-ро място):

" Беше трудно състезание за всички днес - за пилотите и екипажите. Жалко, че сезонът трябваше да завърши така, със съкратено състезание, но това са състезанията. Поздравления за Porsche, те свършиха добра работа през цялата година и са на път да спечелят шампионат, който заслужават. Направихме всичко, мисля, че можем да се гордеем с BMW, нашето BMW Z4 GTLM и BMW Team RLL. Издържахме ада и се надяваме да се върнем следващата година, за да можем да вземем шампионата."

Джон Едуардс (24 BMW Z4 GTLM, 2-ро място):

" Беше наистина луд ден. Беше разочароващо да загубим титлата при конструкторите за BMW в последното състезание, но в крайна сметка не мисля, че можехме да направим нещо на Porsche. Просто се опитвах да оцелея там в моя престой. В крайна сметка Йенс свърши страхотна работа, като остана на пистата. Нямаше време, пистата изсъхна, а локвите предизвикаха аквапланинг. Не беше забавен ден, но съм щастлив, че завърших на подиум."

Йенс Клингман (№ 24 BMW Z4 GTLM, 2-ро място):

За мен като трети пилот в подкрепа на отбора три пъти в годината, не знаех пистата. Беше голямо предизвикателство. Дойдох със собственото си темпо доста лесно и бързо и тогава беше просто въпрос на оцеляване в състезанието. Имаше толкова много аквапланинг и дори в последните няколко обиколки просто се опитвах да задържа колата на пистата. Мисля, че беше правилното решение да спрем състезанието, въпреки че загубихме титлата при конструкторите. Все още съм щастлив, че завърших състезанието на 2-ро място и възнамерявам да се прибера у дома с усмивка на лицето.”

Бил Оберлен (25 BMW Z4 GTLM, 4-ти място):

„Дадохме всичко от себе си и направихме всичко възможно. Тези момчета ни доведоха до съвършенството на моторните спортове. BMW Motorsport, BMW Team RLL, Michelin продължиха да ни подкрепят в битката за шампионат, където никой никога не се е отказал. Накрая беше разочароващо, но ние сме в състояние да вдигнем главата си и да поздравим Porsche за спечелването на шампионата. Нямаше да полудея. Никой не направи грешка и никой от нашите момчета не направи, беше страхотно.”

Дирк Вернер (25 BMW Z4 GTLM, 4-то място): “Поздравления за Porsche преди всичко и за Патрик Пилет за спечелването на шампионата. Те направиха добро състезание и го заслужиха. Състезанието беше много трудно и не беше лесно да останеш на трасето. На моменти беше наистина лудница. Щастлив съм от това, което успяхме да постигнем в това състезание, така че благодаря на екипа и на Аугусто за подкрепата. В крайна сметка можем да сме доволни от второто място в шампионата, както и че направихме страхотен сезон с две победи и няколко подиума."

Аугусто Фарфус (25 BMW Z4 GTLM, 4-то място): " Висяхме там с лидерите и наистина намерихме добра стратегия за края на състезанието, но тогава карираният флаг излезе два часа по-рано и ние не бяхме подготвени за това. Надявах се да напусна Petit Le Mans с победа, но това не се случи. Все пак момчетата свършиха страхотна работа, не получихме най-бързия пакет, но се справихме добре с това, което имахме, и най-накрая прибрахме колата у дома."

Пълен комплект за пресата BMW Team RLL Road Atlanta

Препоръчано: