BMW Motorrad, Honda и Yamaha създават свързания мотоциклет

Съдържание:

BMW Motorrad, Honda и Yamaha създават свързания мотоциклет
BMW Motorrad, Honda и Yamaha създават свързания мотоциклет
Anonim
BMW Motorrad Honda Yamaha
BMW Motorrad Honda Yamaha

BMW Motorrad, Honda и Yamaha си сътрудничат за повишаване на безопасността на двуколесните моторни превозни средства, като навлизат в света на свързаните превозни средства. Интермодални връзки и най-добри услуги, за да предложат на крайния клиент 360 ° изживяване на свобода

BMW Motorrad, Honda Motor Co. Ltd. и Yamaha Motor Co. влязоха в ново сътрудничество за подобряване на C-ITS (Кооперативни интелигентни транспортни системи) приложения в превозни средства Моторно двуколесно превозно средство ( PTW, Моторно двуколесно превозно средство) и за създаване на Connected Motorcycle Consortium Съгласно Меморандума за разбирателство (MoU), подписан от всички членове на производителите на ACEM през 2014 г., функционалностите на C-ITS ще бъдат въведени от 2020 г. (ACEM: Европейска асоциация на производителите на мотоциклети, www.acem.eu). За да ускорят този процес, тримата производители ще започнат сътрудничество в областта на C-ITS още сега .

Новото сътрудничество беше обявено на 6 октомври 2015 г. на Световния конгрес на ITS в Бордо (Франция), най-голямото събитие в света, посветено на интелигентни транспортни услуги и системи. Тримата партньори също насърчиха други производители на мотоциклети да се присъединят към консорциума за повишаване на безопасността на двуколесните моторни превозни средства.

Tetsuo Suzuki , оперативен директор на Honda Motor Co. Ltd.заяви:

"Ние възнамеряваме да си сътрудничим за ускоряване на развитието на безопасността, специално свързано с мотоциклетите, за да насърчим успеха при внедряването на C-ITS системи на мотоциклети и скутери"

Такааки Кимура , главен генерален мениджър на технологичния център, изпълнителен вицепрезидент и представителен директор на Yamaha Motor Co. Ltd. добавено:

„Нашите компании вече са активни членове на комуникационния консорциум Car2Car, в който работим с производители на автомобили и камиони и други заинтересовани страни при определянето на общи спецификации и стандарти. Ние обаче осъзнахме, че специфичните нужди на мотоциклетите са извън обсега на този консорциум. Следващата логична стъпка е да започнем сътрудничество, посветено изключително на предизвикателствата пред двуколесните моторни превозни средства.”

проф. Д-р Карл Виктор Шалер , изпълнителен вицепрезидент Разработка на BMW Motorrad, добавено:

„Нашата цел е да насърчаваме навременното и цялостно използване на C-ITS системите в двуколесни моторни превозни средства, като предлагаме възможност за подобряване на безопасността. Затова трябва да насърчаваме други компании да се присъединят към нас"

ITS технологиите ще подобрят безопасността на мотоциклетите

Интелигентните транспортни системи (ИТС) изискват интегриране на информационни и комуникационни технологии за транспортна инфраструктура, превозни средства и потребители. Понастоящем има основни приложения в GPS навигационните системи, с информация за трафика в реално време и предложения за алтернативни маршрути въз основа на задръстванията по-нататък по маршрута.път по-специално, оперативната съвместимост на безжичната мрежова комуникация между превозните средства може да позволи на участниците в движението за вземане на координирани и информирани решения за маршрута, който да следвате, както и за осигуряване на по-безопасни маневри в натоварена градска среда .

Очаква се ITS технологиите да извлекат особени предимства за безопасността на двуколесните моторни превозни средства (PTW), не на последно място предлагането на ниво на „електронна видимост“, което може да бъде споделено между пилоти и водачи на други пътни превозни средства

Видимостта е предизвикателството за безопасността на двуколесните моторни превозни средства

Мотоциклетите и скутерите имат намалена предна видима площ в сравнение с други превозни средства. Тяхното разстояние и скорост често се преценяват погрешно от другите шофьори. Благодарение на тънкия силует те изглеждат отдалечени и сякаш се движат бавно. Над 70% от злополуките са причинени от това погрешно схващане. „Цифрово“предупреждение за водачи на други превозни средства, когато двуколесно моторно превозно средство се приближава до критичен път, ще помогне за повишаване на осведомеността чрез „цифрова видимост“

Трите компании вече са натрупали опит в технологията за свързване на превозни средства в различни полеви изпитания в Европа. Заедно с производителите на автомобили и основните доставчици, BMW Motorrad участва в simTD (www.simtd.de), широкомащабен полеви тест, проведен върху свързани превозни средства в района на Франкфурт, Германия. Honda и Yamaha участваха в Drive C2X (www.drive-c2x.eu), европейски ITS полеви тестов проект.

С оглед на предизвикателствата, изпитани в тези изпитания в реалния свят, тримата производители сега обединяват усилията си, за да оценят принципите на кооперативните интелигентни транспортни системи (C-ITS) за подобряване на безопасността на мотоциклетите.

Пълен комплект за пресата

Препоръчано: